Τα κόμματα πάνω από τους θεσμούς

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε διαγραφή μέλους του επειδή ερχόταν διαδικτυακά σε επαφή με τη 12χρονη από τον Κολωνό, η οποία βιαζόταν και εκπορνευόταν από παιδεραστικό κύκλωμα.

Η… είδηση δεν εντοπίζεται στην αυτονόητη αντίδραση οποιουδήποτε κόμματος διαπιστώνει τέτοια άθλια συμπεριφορά από μέλος του όσο στην προνομιακή ενημέρωση που έχει και αυτό το κόμμα, όπως είχε και αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης, εκ των πραγμάτων γίνεται σαφές ότι απόρρητες λεπτομέρειες που την αφορούν κοινοποιούνται σε… κομματικούς μηχανισμούς! Τα κόμματα έχουν τεθεί υπεράνω των θεσμών και ενημερώνονται εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Είναι απορίας άξιον ποιος «εξουσιοδοτεί» -ατύπως μεν, αλλά ουσιαστικώς- στελέχη των υπηρεσιών που λαμβάνουν μέρος στην ανακριτική διαδικασία να μεταφέρουν ονόματα και ιδιότητες υπόπτων σε κόμματα! Η κατάσταση αυτή δεν είναι μόνο εξωφρενική, αλλά δείχνει τον βαθμό της κατάρρευσης και της ανυποληψίας στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό κράτος.

Κι ενώ γίνονται, μετά πάσης επισημότητος, ανακοινώσεις από την πλευρά των κομμάτων για τα διαγραφέντα μέλη τους, τα οποία είναι ύποπτα για συμμετοχή στο παιδεραστικό κύκλωμα, δεν ακολουθούν οι δέουσες ερωτήσεις από τα ΜΜΕ. Θα ήταν εύλογο να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για την πηγή των πληροφοριών τους. Επίσης, όχι μόνο θα ήταν εύλογο, αλλά και επιβαλλόμενο από την πλευρά του κράτους να ερευνήσει ώστε να βρει την πηγή των διαρροών πληροφοριών σχετικών με την υπόθεση της 12χρονης προς τα κόμματα.

Δεν είναι δυνατόν να μη σέβονται το κοινωνικό σύνολο, το λειτούργημά τους, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και χειρίζονται ευαίσθητες υποθέσεις, όπως η προαναφερθείσα. Επίσης, είναι ανάγκη να γίνει αναφορά στον ποινικό κολασμό και στις διοικητικές κυρώσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν όσοι δημοσιοποιούν με τόση ελαφρότητα τις πληροφορίες της ανάκρισης.

Το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τα βήματα που το οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα