Οι μαύρες ημέρες της δημοσιογραφίας

Υπουργός αλαλάζει σε ζωντανή μετάδοση για τα κατορθώματά του και απαιτεί από τους οικοδεσπότες τηλεοπτικής εκπομπής να δείξουν στην κάμερα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που δεν τον επαίνεσαν δεόντως για την επιτυχία του!

Οι δημοσιογράφοι, αντί να βάλουν τον αχαρακτήριστο υπουργό στη θέση του και να σταματήσουν αυτό το θέατρο του παραλόγου, προσπαθούσαν με ψελλίσματα να… αναβάλουν να εκτελέσουν την υπουργική εντολή, μη τυχόν και υποχρεωθούν να δείξουν εφημερίδα για την οποία η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού τρέφει εχθρικότατα αισθήματα.

Αυτό δεν είναι στιγμιότυπο από κινηματογραφική κωμωδία που σατιρίζει τη ζωή σε κάποια εξωτική, τριτοκοσμική χώρα, αλλά η θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε όλοι στην ταχύτατα παρακμάζουσα Ελλάδα. Ο υπουργός, που ανέλαβε ρόλο τηλεσκηνοθέτη, είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, η τηλεοπτική εκπομπή είναι αυτή που παρουσιάζουν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη στο Mega, και μία εκ των εφημερίδων που… παρέλειψαν να αναπέμψουν ύμνους στον εκτός ελέγχου πολιτικό είναι η «δημοκρατία».

Το θέαμα ήταν θλιβερό και συνάμα αποκρουστικό. Οποιος είχε την ατυχία να το παρακολουθήσει δύσκολα θα μπορούσε να απωθήσει ζοφερές σκέψεις για το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και το μέλαν παρόν του πολιτικού κόσμου και της δημοσιογραφίας.

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κάτι τόσο φτηνό, αντιαισθητικό, αντιδημοκρατικό και πρόστυχο και να μην υπάρξει κάποια αντίδραση από τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Η ασχήμια και η νοσηρότητα της συμπεριφοράς ασυγκράτητων προσωπικοτήτων όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχουν διαποτίσει σημαντικό τμήμα της άρχουσας τάξης, και καθετί που σκαρφίζεται να διαπράξει και να πει θεωρείται… αναμενόμενο.

Ο πήχης δεν είναι πλέον χαμηλά, δεν είναι πουθενά! Ολα έχουν γίνει… ίσιωμα. Στο μηδέν είναι, δυστυχώς, και η ευθιξία των δημοσιογράφων, που ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.

Επίσης, προκαλεί μεγάλο σκεπτικισμό η απραξία και η σιωπή συνδικαλιστικών οργάνων, όπως η ΕΣΗΕΑ, η οποία θα έπρεπε άμεσα να έχει τοποθετηθεί δημόσια για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Αδωνη Γεωργιάδη.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα