Οι συμμαχίες με τον διάβολο

Όχι μόνο η πρόσφατη πολιτική Ιστορία της χώρας αλλά και η παγκόσμια εμπειρία διδάσκουν ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να γίνονται τα πράγματα: ο σωστός.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, οι «συντομεύσεις» και οι «παρακάμψεις» της νομοθεσίας αλλά και των άγραφων ηθικών κανόνων, οδηγεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις από εκείνες που προσπαθεί να αποφύγει εκείνος που προσβλέπει στο πρόσκαιρο και αδιαφορεί για το μακροπρόθεσμο και τα ζητήματα αρχής.

Είναι πολλά τα παραδείγματα προσώπων αλλά και συλλογικοτήτων, χωρών, συνασπισμών χωρών, κομμάτων και παρατάξεων που προσπάθησαν να… συντομεύσουν τον δρόμο τους για την απόκτηση ισχύος συμμαχώντας με αυτό που θεωρούσαν «διάβολο». Οσοι σύναψαν αυτή τη συμμαχία, παρασυρμένοι τόσο πολύ από τον πυρετό της εξουσίας, ώστε να αδιαφορήσουν ακόμα και για τις δικές τους διακηρύξεις και δεσμεύσεις, το μετάνιωσαν πικρά. Οι λυκοσυμμαχίες δεν λειτουργούν για πολύ και τα «θηρία», όσο και να ταϊστούν, πάντοτε θα γυρεύουν κάτι περισσότερο. Μόλις αυτό δεν τους δοθεί, θα στραφούν εναντίον των άλλων μελών της ίδιας αγέλης – είτε αυτά είναι παλιά είτε νέα.

Τα παραπάνω διδάγματα πρέπει να τα κατανοήσουν και να τα τηρήσουν κατά γράμμα και όλοι όσοι έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι ζήτημα αξιακό και εθνικό, αλλά μια χρυσή ευκαιρία για να καρπωθούν κομματικά οφέλη και να… θρονιαστούν στην εξουσία. Σε αυτή την περίπτωση τα κομματικά οφέλη θα έχουν ημερομηνία λήξεως και ο «θρόνος» της εξουσίας θα είναι γεμάτος με καρφιά.

Οι υποκλοπές όντως είναι μια βρόμικη και σκοτεινή υπόθεση, η οποία πρέπει να διαλευκανθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ομως ουδέν καλό θα δει η Ελλάδα -που αυτό είναι το τελικό ζητούμενο κάθε δημόσιας υπόθεσης-, αν στην απόπειρα απονομής Δικαιοσύνης αναλάβουν να παίξουν ρόλο σκοτεινές δυνάμεις, που έχουν κάνει ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε η χώρα να φτάσει ακριβώς σε αυτό το χαμηλό σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Δεν είναι λογικό να αναμένουμε να δούμε να συμβάλλουν στη απονομή δικαίου εκείνοι που έχουν… μαφιοζοποιήσει όσα πρόσωπα, δομές και θεσμούς έχουν βρει στον δρόμο τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα