Η μισανθρωπία των ακτιβιστών

Οι χαϊδεμένοι των ισχυρών βεβηλώνουν σύμβολα ομορφιάς, αρμονίας και ιστορικής συνέχειας των λαών, προφασιζόμενοι ότι υπερασπίζονται τα υψηλά ιδανικά της ανθρωπότητας, το κλίμα, το περιβάλλον. Ο λόγος γίνεται για τους «ακτιβιστές».

Εδώ και καιρό, η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί ένα αποτρόπαιο και υποκριτικό σκηνικό: Νεαροί, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, εφοδιασμένοι με μπογιές, κόλλες, πετρέλαιο και άφθονο θράσος, επιτίθενται σε έργα τέχνης. Προσπαθούν να τα καταστρέψουν εκτοξεύοντας τα υλικά που κουβαλούν μαζί τους. Επειτα στέκονται μπροστά στα έργα τέχνης που στοχοποίησαν και ποζάρουν όπως οι κυνηγοί μπροστά στα κουφάρια των ζώων τα οποία σκότωσαν.

Χθες επιτέθηκαν, ρίχνοντας πετρέλαιο, σε πίνακα του ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ, που εκτίθεται στο Μουσείο Λέοπολντ της Βιένης, στην Αυστρία. Προσπάθησαν να καταστρέψουν το έργο του Κλιμτ για να… ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη της Αυστρίας για την υπεράσπιση του κλίματος – κάτι αντίστοιχο με τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο δήλωνε ότι κατέστρεφε αρχαιότητες για να «προαγάγει» την πίστη στο Ισλάμ. Αντίστοιχες επιθέσεις, από κύκλους βαλτών και διαταραγμένων προσώπων, έχουν δεχθεί έργα του Φρανσίσκο Γκόγια σε μουσείο της Μαδρίτης, του Βίνσεντ βαν Γκογκ στο Λονδίνο και στη Ρώμη, και άλλα πολλά και σημαντικά έργα τέχνης.

Πάντως, αυτοί που αποκαλούνται ακτιβιστές υπάγονται στην κατηγορία του τσάμπα… μάγκα, αφού είναι σίγουροι ότι στο τέλος θα μείνουν ατιμώρητοι, έχοντας παίξει το παίγνιο της πολιτισμικής ακύρωσης και της αντιπαραδοσιακότητας, την οποία προάγει το νεοταξικό, παγκοσμιοποιητικό ιδεολόγημα.

Αυτή η πρακτική είναι καταδικαστέα και για την αυτονόητη προσβολή των συμφερόντων των κοινωνικών και για την καταστροφή της πολιτισμικής κληρονομιάς των λαών και επειδή θυμίζει τις σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας, όπως στο Γ΄ Ράιχ, όταν έριχναν βιβλία και έργα τέχνης στην πυρά (προετοιμάζοντας τους φούρνους για το Ολοκαύτωμα).

Έτσι, αυτοί που αποκαλούνται ακτιβιστές δείχνουν και τη μισανθρωπία τους, αλλά και τη ροπή τους στον ολοκληρωτισμό, αφού θέτουν εαυτούς πάνω απ’ όλους και γνωμοδοτούν για το ποιος είναι ο ορθός δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι άλλοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα