Όταν οι Αλβανοί μάς χλευάζουν…

«Εμείς δεν θα εξαπατήσουμε την Ε.Ε. για να ενταχθούμε, όπως η Ελλάδα» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα. Αυτή η δήλωση δεν έγινε «κατά λάθος», λίγο πριν συναντήσει τον Ελληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μεν γνωστές οι εξαρτήσεις του κ. Ράμα, οι οποίες προκαλούν μεγάλα προβλήματα στη συμπεριφορά του, αλλά ο τρόπος και η χρονική συγκυρία που επέλεξε για να εκφράσει τούτη την προσβολή και συνάμα τη συκοφαντία κατά της Ελλάδας δείχνουν την πολιτική και διπλωματική στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού. Ο κ. Ράμα επιδιώκει να ταπεινώσει και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τη χώρα μας, και διαπράττει αυτή την ύβρη επειδή είναι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να υποστεί συνέπειες για όσα είπε.

Αφενός θα ήταν χρήσιμο να ερμηνευτεί αυτή η ανεξήγητη σιγουριά του Αλβανού πρωθυπουργού, αφετέρου είναι ζήτημα εθνικής φιλοτιμίας να διαψευστεί. Η Αλβανία πρέπει να υποστεί συνέπειες για όσα είπε ο πρωθυπουργός της σε βάρος της χώρας μας, αλλιώς δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε μία χώρα -είτε μικρή είτε μεγάλη- που θα μας παίρνει στα σοβαρά. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδείξει στην Αλβανία ότι είναι σφάλμα να μας προκαλεί, τότε, αναπόφευκτα, θα πολλαπλασιαστούν το θράσος και η επεκτατική διάθεση της Τουρκίας.

Επιπλέον, δεν γίνεται να εξεταστεί σοβαρά η αλβανική υποψηφιότητα στην Ε.Ε. Πρόκειται περί κακόγουστου ανεκδότου. Είναι μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπιέζει βάναυσα την ελληνική εθνική μειονότητα. Επίσης, είναι γελοιότητα να αναφέρει καν ο κ. Ράμα αυτά τα περί αληθινών «στοιχείων» για την αλβανική οικονομία. Δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει κανονική οικονομική δραστηριότητα σε αυτό το πλήρως μαφιοζοποιημένο κράτος, το οποίο κατά κύριο λόγο συντηρείται λόγω της σχέσης του με την Ελλάδα. Αν διαρραγεί αυτή η σχέση και ο ελληνικός λαός παύσει να δείχνει μεγάθυμη και γενναιόδωρη στάση απέναντι στους Αλβανούς μετανάστες, αυτή η χώρα θα βρεθεί σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Ας προσέχουν, λοιπόν, τα λόγια τους οι Αλβανοί αξιωματούχοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα