Η κατάρρευση της οικονομίας

Οι αριθμοί μαρτυρούν ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην παραγωγή, στο εμπόριο και γενικότερα στην οικονομία είναι χειρότερες ακόμα και από τις εκτιμήσεις των πλέον απαισιόδοξων αναλυτών.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσιοποίησε τα συμπεράσματα από την επεξεργασία των δεδομένων για τις εμπορευματικές συναλλαγές της χώρας τον Νοέμβριο του 2022 – και η ανάγνωσή τους προκαλεί θλίψη. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο ενδεκάμηνο του 2022 ξεπέρασε τα 35 δισ. ευρώ! Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 «ανήλθε σε 35.153,8 εκατ. ευρώ (36.470,6 εκατ. δολάρια) έναντι 22.163,4 εκατ. ευρώ (25.894,9 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2021, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 58,6%. Το αντίστοιχο μέγεθος χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 6.415,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 36,6%, και το αντίστοιχο μέγεθος χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση κατά 6.156,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 35,2%».

Με λίγα λόγια, η οικονομία αιμορραγεί ακατάσχετα. Αυτά που εξαγάγαμε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 κόστισαν 35,153 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με όσα εισαγάγαμε! Αυτά τα κεφάλαια έφυγαν από την Ελλάδα και θα λείψουν από την αγορά.

Είναι προφανές ότι και έχει πέσει κατά πολύ η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και έχει αποδυναμωθεί ο τομέας της παραγωγής. Οι Ελληνες εξουθενώνονται οικονομικά αγοράζοντας εισαγόμενα προϊόντα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία δημιουργίας απατηλών εντυπώσεων για τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας.

Επιπλέον, αυτά τα εισαγόμενα προϊόντα φτάνουν στην ελληνική αγορά με πολύ πιο ακριβές τιμές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ραγδαία η ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα, αν στο πηδάλιο της χώρας βρίσκονται άνθρωποι που δεν πιστεύουν στις δυνάμεις του έθνους μας. Η λύση βρίσκεται στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική παραγωγή, στο ελληνικό πνεύμα, στον ελληνικό λαό, όχι στις εισαγωγές ιδεών, ανθρώπων και εμπορευμάτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα