Μάθημα ευπρέπειας και αξιοπρέπειας

Ο ελληνικός λαός είναι ευσεβής. Έχει έναν ιδιότυπο εσωτερικό ρυθμό στην αντίδρασή του στις εξελίξεις και έναν απαράβατο ηθικό κώδικα.

Δεν ασχημονεί στις μεγάλες ιστορικές στιγμές. Δεν επιτρέπει στη μικροψυχία και στο συμφέρον να στρεβλώνουν την ιστορική οπτική του. Η συμπεριφορά των Ελλήνων στα μείζονα ζητήματα είναι ορθή, κατά κανόνα μεγαλειώδης. Φάνηκε στην επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας, στην επίθεση εναντίον του Ιράκ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να αποχριστιανοποιήσει την Ελλάδα με το ζήτημα των ταυτοτήτων, στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ελληνικός λαός, αυτός ο αξεπέραστος ηρωικός πρωταγωνιστής της Ιστορίας, ξέρει ποια είναι η σωστή πλευρά κάθε σύγκρουσης και τάσσεται μαχητικά υπέρ αυτής χωρίς να περιμένει κάποιος να του υποδείξει το ορθό και το εσφαλμένο. Η θανή του Κωνσταντίνου προκάλεσε αισθήματα θλίψης και βαθιάς συγκίνησης στην πλειοψηφία του λαού μας, ο οποίος δεν διστάζει να εκφραστεί όποτε κρίνει ότι είναι κατάλληλη η συγκυρία.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε το ζήτημα μικρόψυχα. Αντί να λάβει ενεργά μέρος στην ιστορική συγκυρία του θανάτου του Κωνσταντίνου, να του αποδώσει τις τιμές που του έπρεπαν, ως πρώην επικεφαλής του ελληνικού κράτους, προσπάθησε αμήχανα και με έκδηλη τη μικροκομματική σκοπιμότητα που μαστίζει τη συμπεριφορά της να… κουκουλώσει το γεγονός, να απωθήσει την πραγματικότητα, να συσκοτίσει το προφανές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφηύρε την πατέντα της «ιδιωτικής κηδείας» προσπαθώντας να ξεπεράσει κάτι που εκείνος, λόγω πολιτικής και συναισθηματικής αδαημοσύνης, θεωρούσε εμπόδιο, αλλά στην ουσία ήταν μία ευκαιρία.

Ευτυχώς, στην κηδεία του Κωνσταντίνου βρέθηκαν δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) χιλιάδες Ελληνες που δεν είχαν διάθεση για φωνασκίες, φασαρίες, ανατροπές και ασχήμιες. Πήγαν στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσουν ήσυχα τον Κωνσταντίνο και να θρηνήσουν σιωπηλά για την απώλειά του. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων, προσπάθησε να μειώσει τη σημασία του γεγονότος με αναφορές για «ιδιωτικές κηδείες» και άλλα ευτελή παρόμοια…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπόρεσε να φανεί ισάξια με την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα