Πρωθυπουργικές σκιές στο Στράτευμα

Η καχυποψία, η κατάχρηση των μηχανισμών της εξουσίας, η φιλαρχία και το αίσθημα της διαρκούς απειλής που φαίνεται να κατατρύχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν φτάσει να επηρεάζουν και κάτι που θα έπρεπε να παραμένει απρόσβλητο από τα πολιτικά παιχνίδια: το Στράτευμα.

Η ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου για ακόμα ένα έτος, την οποία αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, δεν αποφόρτισε το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών των συνδιαλέξεων του στρατηγού Κ. Φλώρου.

Εχει πλέον αποδειχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Αντί να γίνουν τα δέοντα (παραιτήσεις, αξίωση να δοθούν εξηγήσεις κ.ά.), που σε άλλες χώρες θα θεωρούνταν αυτονόητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να… κουκουλώσει τις ευθύνες του και να χρυσώσει το χάπι των παρακολουθήσεων σε βάρος του στρατηγού Κ. Φλώρου με την ανανέωση της θητείας του στην αρχηγία του ΓΕΕΘΑ.

Καθώς φαίνεται, ο στρατηγός Κ. Φλώρος, εκτός από ευχαριστίες, δεν βρήκε κάτι να πει για τη συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη. Σε ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε χθες, ανέφερε τα εξής: «Επ’ ευκαιρία της εξαιρετικά τιμητικής ανανέωσης της θητείας μου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, ευχαριστώ τον κ. πρωθυπουργό, τον κ. υπουργό Εθνικής Αμυνας και το ΚΥΣΕΑ».

Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του διαβεβαίωνε: «Συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου». Πόσο απερίσπαστος στην εκτέλεση των καθηκόντων του μπορεί να είναι ένας ανώτατος αξιωματικός, όταν γνωρίζει καλά πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον παρακολουθεί επειδή τον υποπτεύεται για… διάφορα;

Ο στρατηγός Κ. Φλώρος μπορεί πραγματικά να είναι η καλύτερη επιλογή για την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ομως, οι σκιές που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει τις επικοινωνίες του υπό παρακολούθηση δεν είναι εφικτό να διαλυθούν με την παράταση της θητείας του. Η υπόθεση της παρακολούθησης των επικοινωνιών του Α/ΓΕΕΘΑ είναι μείζονος εθνικής σημασίας και πρέπει να διαλευκανθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα