Προεδρείο Βουλής των κουκουλωμάτων

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι μια εστία εξουσίας, η οποία κάθε άλλο παρά ικανοποιείται με τις αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα πέριξ αυτού επιδιώκουν να κουκουλωθεί το σκάνδαλο, να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα -αρκετό για να λησμονηθούν όσα έχουν αποκαλυφθεί- και αυτή η σκοτεινή ιστορία να μην αποτελέσει θέμα προεκλογικού διαλόγου με τα άλλα κόμματα.

Οι επιδιώξεις κάποιου πολιτικού που εμπλέκεται άμεσα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών δεν προκαλούν και τόσο μεγάλη εντύπωση. Ωστόσο, αυτό που κρίνεται εντυπωσιακά αποκαρδιωτικό είναι η στάση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέψει στον κ. Ράμμο να ενημερώσει την επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τις υποκλοπές αρνήθηκε, αφού πρώτα επικαλέστηκε μια σειρά από διαδικαστικά κωλύματα. Επιπλέον, ο κ. Τασούλας απάντησε στον Αλ. Τσίπρα ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν αυτόκλητοι προσκεκλημένοι» στην επιτροπή.

Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να υπάρχει η ευκαιρία να ενημερωθεί η Βουλή για ένα σκάνδαλο, που απειλεί άμεσα τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, και ο πρόεδρός της να αρνείται κάνοντας με αυτόν τον τρόπο… πλάτες στον πρωθυπουργό.

Η προστασία του πολιτεύματος ξεκινά από την αναζήτηση της αλήθειας και ο κ. Τασούλας φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για αυτήν. Οι τυπολατρικές προφάσεις που επικαλείται ο πρόεδρος της Βουλής δεν αρκούν για να πείσουν τους Ελληνες -και ειδικά όλους όσοι έπεσαν θύματα του κυκλώματος που υπέκλεπτε τις επικοινωνίες τους- ότι είναι κατάλληλος για το υψηλό αξίωμα που κατέχει.

Ο κ. Ράμμος πρέπει να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή για όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα η ΑΔΑΕ για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των υποκλοπών και για τους ποικίλους στόχους τους. 

Η αλήθεια θα έρθει στο φως όσα… κωλύματα κι αν σκαρφιστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα