Εμπρακτη στήριξη στους μαχητές μας

Το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» είναι συγκλονιστικό: Ελληνες λιμενικοί, με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία αλλά και προθυμία να θυσιαστούν για την πατρίδα, τρέπουν σε φυγή Τούρκους που επέβαιναν σε ακταιωρό και προσπάθησαν να εμβολίσουν το ελληνικό σκάφος.

Η αντίδραση του ελληνικού πληρώματος είναι κάτι περισσότερο από υποδειγματική∙ είναι ηρωική αλλά και τόσο μετρημένη, ώστε εμπνέει και εμψυχώνει τους πολίτες της χώρας μας, και δείχνει πόσο σκληρό και πολύτιμο είναι το «μέταλλο» από το οποίο έχουν φτιαχτεί οι καρδιές των ανδρών μας που βρίσκονται στην εθνική εμπροσθοφυλακή.

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας, πέρα από την αρετή και την τόλμη των μαχητών μας, αποδεικνύει ότι ο ακήρυχτος πόλεμος του Αιγαίου εναντίον της αδιάκοπα επιθετικής και διεκδικητικής Τουρκίας όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά συνεχίζεται και διαρκώς κλιμακώνεται. Εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι τι είδους γείτονα και νατοϊκό «σύμμαχο» διαθέτει η Ελλάδα διακινδυνεύουν τη ζωή τους και τη σωματική ακεραιότητά τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και πολλές φορές γίνονται αντικείμενο συκοφαντικών επιθέσεων και μειωτικών σχολίων από επαγγελματίες και μη «δικαιωματιστές».

Η Πολιτεία δεν αρκεί να δηλώνει μία φορά κάθε τόσο ότι αναγνωρίζει την προσφορά όσων έχουν αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην ιερή υπόθεση της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της υπεράσπισης της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του έθνους. Πρέπει με έμπρακτο τρόπο να δείξει την ευαρέσκειά της και την ευγνωμοσύνη της σε αυτούς τους γενναίους, που έχουν και ψυχή αλλά και καθαρό μυαλό και ψυχραιμία για να αποκρούουν τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες.

Οι λιμενικοί που συμμετείχαν στο περιστατικό που δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατία» πρέπει να λάβουν όλες τις ηθικές και υλικές αμοιβές που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων που παλεύουν με τις αντίξοες συνθήκες, τα στοιχεία της φύσης και τον δόλο του προαιώνιου εχθρού.

Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: σε αυτή την υπόθεση απαιτούνται έργα, όχι λόγια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα