Η βεβήλωση της Ακρόπολης

Ενώ ζητάμε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να μας επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία έκλεψε ο λόρδος Ελγιν, την ίδια στιγμή επιτρέπουμε να καταστρέφεται η αισθητική της περιοχής του Ιερού Βράχου με θηριώδες ξενοδοχείο που φτάνει σε ύψος τα 33 μέτρα, ενώ εκεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων είναι 21 μέτρα!

Ο λόγος γίνεται για την κραυγαλέα και εξοργιστική περίπτωση του ξενοδοχείου «Coco-Mat Athens BC», που βρίσκεται στην οδό Φαλήρου, μια ανάσα από την Ακρόπολη. Τρεισήμισι όροφοι αυτού του ξενοδοχείου, που ανήκει στον όμιλο Coco-Mat των αδελφών Μιχάλη και Παύλου Ευμορφίδη, κρίθηκαν κατεδαφιστέοι, χωρίς η απόφαση να έχει εκτελεστεί ακόμα.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία επιβάλλεται τέλος διατήρησης αυτών των ορόφων, το οποίο φτάνει τα 2.300.000 ευρώ ανά έτος. Δηλαδή, όποιος έχει χρήματα και αντέχει να πληρώνει για το οικοδόμημά του 2.300.000 ευρώ κάθε χρονιά μπορεί να χτίζει ό,τι του καπνίσει! Δεν είναι λίγοι οι δισεκατομμυριούχοι που θα ενθουσιάζονταν με την ιδέα να δαπανήσουν μερικά εκατομμύρια ευρώ για να εκμεταλλεύονται ένα θηριώδες ξενοδοχείο ή πολυχώρο που θα έχει «πιάτο» την Ακρόπολη.

Η υπόθεση με αυτό το ασύμβατα ψηλό (για την περιοχή) ξενοδοχείο πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά από εισαγγελέα, ο οποίος οφείλει να αναζητήσει ευθύνες στο Δημόσιο, αλλά και -πρωτίστως- στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για τις ανεξήγητες και ύποπτες καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων για το γκρέμισμα των 3,5 ορόφων.

Πάνω απ’ όλα, για να μην εκτίθεται το κράτος στα μάτια των πολιτών, για να μη βεβηλώνεται το πανανθρώπινο ιερό μνημείο που κοσμεί την πρωτεύουσα της Ελλάδας, αλλά και για να μην ξεφτιλιζόμαστε στο εξωτερικό, θα πρέπει να μπει άμεσα λουκέτο στο «Coco-Mat Athens BC», για να γκρεμιστούν με ασφάλεια και δίχως καθυστερήσεις και αναβολές οι πλεονάζοντες όροφοι.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Με την Ακρόπολη δεν επιτρέπονται παιχνίδια!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα