Απώλεια εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη

Οι δυσλειτουργίες, οι αδυναμίες και η αφερεγγυότητα της δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα είναι ευθέως ανάλογες με την αδικία που κυριαρχεί στην πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες – και το κακό όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά επεκτείνεται και διαλύει τον κοινωνικό ιστό. Υπάρχει πολλή αδικία στην Ελλάδα, υπάρχει διαρκής ατιμωρησία των ισχυρών, υπάρχει αδιαφορία για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολλοί, ακριβώς επειδή αυτό που αποκαλούμε «Δικαιοσύνη» δεν λειτουργεί και αντί να βοηθά τον πολίτη, στρέφεται εναντίον του.

Τα παραπάνω, ακόμα κι αν κάποιοι δεν τα αντιλαμβάνονταν ή τα γνώριζαν και δεν ήθελαν να τα παραδεχτούν, τα είδαν να γίνονται απροκάλυπτα με τη σκανδαλώδη απόφαση… αστραπή του Αρείου Πάγου, που έδωσε πλέον το δικαίωμα στα «κοράκια» των funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομά τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Αυτή η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε περίπου 700.000 πλειστηριασμούς ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών και εκθέτει ανεπανόρθωτα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι ήδη υπάρχουσες υποψίες για τον ρόλο που έπαιξε η ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των διευκολύνσεων που δίνονται πλέον στα funds δεν ενισχύθηκαν απλώς, αλλά έγιναν βεβαιότητες μετά τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία», που υπέγραψε ο διευθυντής της Μανώλης Κοττάκης.

Εκεί διαβάσαμε τα ακόλουθα: «Πληροφορούμαστε ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων (όχι εντός της διάσκεψης) έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, απόπειρα πειθούς για αλλαγή στάσης με τα εξής επιχειρήματα: ‘‘Σιγά, μην επιβραβεύσουμε τους κακοπληρωτές!’’ Ητοι 700.000 Ελληνες είναι για τον Αρειο Πάγο συλλήβδην μπαταχτσήδες. Επίσης, λέγεται πως ακούστηκε το επιχείρημα ότι “αν αποφασίσουμε διαφορετικά, θα καταπέσουν οι εγγυήσεις του ‘Ηρακλή’, θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος κατά 18 δισ. ευρώ με νέα απόφαση της Eurostat και θα οδηγηθούμε σε νέο Μνημόνιο’’. Υποστηρίζεται, επίσης, ότι ακούστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες η άποψη ότι “αν αποφασίσουμε διαφορετικά, υπέρ των δανειοληπτών, θα χάσουμε την επενδυτική βαθμίδα’’».

Η απώλεια της εμπιστοσύνης του λαού στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη. Είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να αποκατασταθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα