Τα εγκλήματα των Γερμανών

Σαν σήμερα το 1941 η Γερμανία επιτέθηκε εναντίον της πατρίδας μας, προσπαθώντας να περισώσει το γόητρο των Ιταλών που είχαν συντριβεί από τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό. Επιπλέον, η χώρα του Χίτλερ επιδίωκε με την εισβολή στην Ελλάδα να καλύψει το γεωπολιτικό κενό που άνοιγε στα Βαλκάνια έπειτα από τη σύνδεση της πορείας της χώρας μας με τις συμμαχικές δυνάμεις που προκάλεσε το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά, το οποίο εξέφραζε αυθεντικά τη βούληση του λαού μας.

Τα ιστορικά δεδομένα είναι γνωστά. Γνωστά είναι και τα εγκλήματα που διέπραξαν τα κτήνη του γερμανικού στρατού σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας, καθώς και το πλιάτσικο και οι καταστροφές που συστηματικά έκαναν οι βάρβαροι απόγονοι του Αλάριχου. Το ζήτημα είναι να μη λησμονούνται από τους Ελληνες και να μην παραμερίζεται σκόπιμα από τις εκάστοτε ηγεσίες του τόπου το ιερό καθήκον να πληρώσουν οι Γερμανοί για τις κακουργίες τους.

Οπως έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην αρθρογραφία και στα σχετικά με το θέμα ιστορικά αφιερώματα της «δημοκρατίας», οι Γερμανοί χρωστούν στην Ελλάδα περίπου μισό τρισεκατομμύριο ευρώ μόνο για το αναγκαστικό δάνειο που έλαβαν από εμάς κατά την περίοδο της Κατοχής. Ο αείμνηστος ιστορικός ερευνητής Δημοσθένης Κούκουνας, ο οποίος ήταν ένας από τους πλέον κατηρτισμένους και πολυγραφότατους συγγραφείς και μελετητές της κατοχικής περιόδου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα μας τον Φεβρουάριο του 2016 είχε πει τα εξής: «Εφόσον υπάρχει όρος τιμαριθμικής ρήτρας, που όχι μόνο τον αποδέχθηκαν τότε οι κατακτητές αλλά τον επέβαλαν μάλιστα, ανατρέπονται άρδην όλοι οι παρατιθέμενοι αριθμοί λόγω του άκρατου υπερπληθωρισμού που υπήρχε επί Κατοχής. […] Η αποτίμηση είναι απολύτως ρεαλιστική και με την επιβάρυνση ενός χαμηλού επιτοκίου 2,5% έως σήμερα υπερβαίνει τα 500 δισ. ευρώ».

Να πληρώσουν, λοιπόν, οι Γερμανοί για όσα διέπραξαν, για όσα έκλεψαν και όσα… δανείστηκαν, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ουδέν έπραξε προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα