Ο Μητσοτάκης διαλέγει αντιπάλους

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκλείει από τις εκλογές κόμματα, τα οποία εικάζει ότι είναι ανταγωνιστικά προς τη Νέα Δημοκρατία, της αφαιρούν ψήφους και απειλούν την εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το συμπέρασμα βγάζει ο λαός από την αξιοθρήνητη και τριτοκοσμικού τύπου επικαιρότητα για αποκλεισμούς κομμάτων, που ήδη έχουν γίνει (Πατριωτική Ενωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπούλου), για τους αποκλεισμούς που έπονται αλλά και τις καταγγελίες, όπως του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είναι επικεφαλής στους Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες και αναφέρθηκε σε σκόπιμη κωλυσιεργία του κρατικού μηχανισμού στην ηλεκτρονική υποβολή του εκλογικού συνδυασμού του κόμματος.

Τα κόμματα, τα στελέχη τους, οι υποψήφιοι βουλευτές και ο εκάστοτε επικεφαλής πρέπει να τίθενται στην κρίση του λαού και εκείνος να αποφασίζει αν θα εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο ή όχι και αν θα κυβερνήσουν τον τόπο ή θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Είναι στα αλήθεια θλιβερό να έχουν αναθέσει σε τμήμα του Αρείου Πάγου τον ρόλο εξεταστή γυμνασιακών εξετάσεων, ο οποίος θα «μηδενίζει» τα γραπτά για τάχα τεχνικούς λόγους. Η εντύπωση που έχει δοθεί στην κοινή γνώμη είναι ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει ξεστρατίσει από την αποστολή του και ψάχνει να βρει λάθη στα… γραπτά των μαθητών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογές για να τους αποκλείσει από τη διαδικασία.

Αν υπάρχουν ψεγάδια στον φάκελο της υποβολής εκλογικών συνδυασμών, δημοκρατικό καθήκον των Αρχών είναι να επικοινωνούν με τους υπευθύνους των κομμάτων και τα όποια λάθη να διορθώνονται, όχι να σβήνουν με μια μονοκονδυλιά τα δικαιώματα πολιτών που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πρωτοπόρος και πρωταθλητής στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη μεταπολιτευτική Ιστορία του τόπου, όπου η κυβέρνηση αποφασίζει για την ένταση και την ποιότητα του ανταγωνισμού που θα έχει στις εκλογές και η Δικαιοσύνη δείχνει να λειτουργεί… διακοσμητικά και σταθερά προσανατολισμένη στην ικανοποίηση των επιθυμιών του πρωθυπουργού.

Η κατάσταση τούτη πλήττει το πολίτευμα και θίγει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα