Ενοποιός δύναμη η χριστιανική πίστη

Η κοσμοσυρροή για την προσκύνηση της ιερής εικόνας της Παναγίας «Aξιον Εστί», που ήρθε από το Aγιον Ορος και βρίσκεται στη Μητρόπολη των Αθηνών, «λέει» πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούν να καταλάβουν και να αφομοιώσουν οι θηρευτές ψήφων, που βρίσκονται σε κατάσταση προεκλογικής φρενίτιδας.

Αναρίθμητοι ηγέτες, ηγετίσκοι και πολιτευτές κάθε τόσο υπόσχονται «σωτηρία» του τόπου και του λαού, αλλά φέρνουν καταστροφή. Αλλοι δεν μπορούν να πράξουν το ορθό κι άλλοι δεν το επιθυμούν. Οι Ελληνες γνωρίζουν τα προβλήματα της πατρίδας, γνωρίζουν και τα δικά τους και εναποθέτουν τις ελπίδες τους όχι στους αυτόκλητους «σωτήρες», αλλά στον έναν και μοναδικό, τον Θεό μας.

Η χριστιανική πίστη είναι η μοναδική ενοποιός δύναμη, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά, να ενώσει τα διεστώτα, να γεφυρώσει τις ψυχολογικές και κοινωνικές αποστάσεις, να οδηγήσει τους ανθρώπους στον σωστό δρόμο και τη χώρα μας στην πρόοδο και την ευημερία.

Οι Ελληνες αναγνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα και δείχνουν τη στάση τους απέναντι στον Κύριο σε κάθε ευκαιρία. Και ο λαός που συγκεντρώνεται για να προσκυνήσει την ιερή και θαυματουργή εικόνα «Αξιον Εστί» κάνει ακόμα μία ομολογία πίστεως.

Είναι αναμενόμενο ότι αυτή τη χειρονομία των μυριάδων πολιτών, που περιμένουν υπομονετικά για να δείξουν την αγάπη και τον σεβασμό τους στα θεία, θα την ειρωνευτούν οι «συνήθεις ύποπτοι» προπαγανδιστές της αθεΐας και κήρυκες της παρακμής. Θα μιλήσουν για «αναχρονισμό» για «φανατικούς» και «θρησκόληπτους», και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να κλονίσουν τη σχέση των Ελλήνων με τον Χριστό. Ματαιοπονούν. Ολες οι σοφιστείες, τα γελάκια, τα ειρωνικά σχόλια, οι μηδενιστικοί αφορισμοί και τα ρητορικά σχήματα που εναντιώνονται στη χριστιανική πίστη του λαού μας εξαϋλώνονται σε χρόνο μηδέν. Αρκεί η έλευση μιας εικόνας της Παναγίας στο κέντρο των Αθηνών για να ακυρώσει νεοταξικές προπαγάνδες δεκαετιών, που έχουν κοστίσει στους άρχοντες του κόσμου τούτου αναρίθμητα δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ.

Πέρα από την προσκύνηση, ας προσευχόμαστε στην Παναγία μας να μεσιτεύει στον Κύριο υπέρ ημών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα