Κλινικά νεκρό σύστημα υγείας

Η «επιτυχία» της κυβέρνησης στη διαχείριση του ΕΣΥ συνοψίζεται στον τραγικό θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, που έχασε τη ζωή της περιμένοντας επί ώρες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των οικείων της 19χρονης, χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες για να φτάσει ασθενοφόρο και να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής της. Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι. Αποκαλύπτουν αλήθειες, τις οποίες ουδέποτε θα παραδέχονταν οι άνθρωποι που κατέστρεψαν το ΕΣΥ και κομπάζουν για τις επιδόσεις τους στην πανδημία του Covid-19 – κι αυτοί οι κομπασμοί αντιστοιχούν σε 37.066 νεκρούς από κορονοϊό, σε μια κατεστραμμένη οικονομία, που καταχρεώθηκε για να αντέξει τα απανωτά και αχρείαστα lockdowns, και σε μια κοινωνία που τραυματίστηκε βαριά από τις συνέπειες του σχεδόν διετούς εγκλεισμού της.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ δεν έχει προσφέρει ουσιώδες έργο στον τομέα της Υγείας, κάθε τόσο συγχαίρει τον… εαυτό της για τις επιτυχίες της και ανακοινώνει μεγαλεπήβολα σχέδια (πάντοτε περιέχουν αρκετό ιδιωτικό τομέα και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ είχαν τέσσερα χρόνια στη διάθεσή τους για να αλλάξουν προς το καλύτερο το τοπίο στη Δημόσια Υγεία, το οποίο ούτως ή άλλως ήταν προβληματικό. Μάλιστα, η υπόθεση της πανδημίας και η παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπισή της έδωσαν ευκαιρίες στην κυβέρνηση να λάβει και να αξιοποιήσει πόρους για τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ. Επιπλέον, αρκετοί ευκατάστατοι Eλληνες και κοινωφελή ιδρύματα συνεισέφεραν στην κοινή υπόθεση, δωρίζοντας σημαντικότατα ποσά. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, όμως, είναι θάνατοι εν αναμονή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Υγείας πρέπει να δώσουν λογαριασμό για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν την παρελθούσα τετραετία. Eχει πέσει πολύ θανατικό στην Ελλάδα λόγω των κυβερνητικών… επιτυχιών στον τομέα της Υγείας, και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ούτε να μείνει ατιμώρητο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα