Κόμματα εξουσίας εκτός έθνους και κοινωνίας

«Το ψάρι βρομάει απ’ το κεφάλι» λέει η παροιμία και το ελληνικό πρόβλημα είναι η ανάξια του έθνους και του λαού πολιτική τάξη. Αυτή είναι η επικεφαλής του συλλογικού βίου και αυτή ευθύνεται για τη μείωση του πληθυσμού, την οικονομική και την πολιτισμική καχεξία, για την έλλειψη προοπτικών στη χώρα και το μαζικό κύμα μετανάστευσης νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.

Είναι, δε, τέτοια η χοντροπετσιά και η αδιαφορία των αρχηγών των κομμάτων εξουσίας για το συλλογικό καλό, ώστε επιτρέπουν σε στελέχη τους, υπουργούς, πρώην υπουργούς, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, να αμφισβητούν θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, νόμους του κράτους και διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε ερώτηση για το αν στις εκλογές του Ιουνίου το κόμμα του μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που να κάνει αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, απάντησε: «Βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;»

Από την άλλη πλευρά, ο Σπύρος Πνευματικός, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, έκανε αναφορά σε επιλογή… ασθενών από την πλευρά του κράτους και εκτίμησε ότι το κράτος πρέπει να μην ασχολείται με τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, επειδή… δεν θα τα καταφέρουν και «είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων».

Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέχρι πρότινος είχε ως σύνθημά της για τα lockdowns λόγω Covid-19 το «Και μια ζωή να σωθεί»…

Το εξοργιστικό και συνάμα αποκαρδιωτικό με αυτές τις δηλώσεις δεν είναι ότι βρέθηκαν κομματάνθρωποι να βάλουν δυναμίτη στα θεμέλια του κράτους και να περιφρονήσουν κάθε έννοια ανθρωπισμού, αλλά το γεγονός ότι οι αρχηγοί τους, οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, δεν τους διέγραψαν αυτοστιγμεί και ως μέλη αλλά και από τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί και η ηχηρή σιωπή των συναδέλφων τους, που βλέπουν σφάλματα και ατοπήματα μόνο στα κόμματα των άλλων, όχι στα δικά τους. Υποκρισία μαζί με δειλία φανερώνει αυτή η συμπεριφορά. Τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα βρίσκονται εκτός έθνους και εκτός κοινωνίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα