Οι συμβολισμοί της υποτέλειας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν παύει να υπενθυμίζει σε όλους ότι δεν έχει δική της άποψη για την πορεία της χώρας αλλά… δανεική. Κάθε στιγμή που περνά πέμπει το μήνυμα της υποτέλειας, της υποταγής στα κελεύσματα κέντρων εκτός Ελλάδας.

Ενα από τα πιο ηχηρά παραδείγματα αυτής της νοσηρής νοοτροπίας, η οποία από την Απελευθέρωση κι έπειτα κατατρώει σαν σαράκι το έθνος μας, ήταν η βαθιά υπόκλιση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στον πρόεδρο της Τουρκίας. Το θέαμα ήταν αναξιοπρεπές, απωθητικό, παρέπεμπε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, τότε που ο Ελληνισμός ήταν παγιδευμένος μέσα στον οθωμανικό τάφο.

Ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι υποκλίθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά το σχετικό βίντεο, το οποίο πρόβαλε σε ζωντανή μετάδοση η κρατική τηλεόραση, τον διαψεύδει. Απ’ ό,τι δείχνουν και άλλα φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο, που έχουν ληφθεί στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον Τούρκο πρόεδρο και παλαιότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας είναι μάλλον… εθισμένος στο να κάνει τεμενάδες στον Ερντογάν. Αυτή σαφώς είναι μια κακή συνήθεια, ανάξια του έθνους μας, αλλά ακόμα χειρότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ανέχεται. Ουδέποτε έχει αποδοκιμάσει με έμμεσο ή άμεσο τρόπο τέτοιες γλοιώδεις συμπεριφορές.

Σε αυτό το μοτίβο συμβολισμών υποτέλειας ήταν και η ομιλία των νεοναζιστών από το τάγμα Αζόφ, που έγινε στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας. Ουδείς κυβερνητικός παράγοντας ενοχλήθηκε με το γεγονός αυτό. Ουδείς ένιωσε την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση του από τα χειροκροτήματα σε άτομα που ανήκαν σε παραστρατιωτική ομάδα, στο ουκρανικό τάγμα Αζόφ, που έχουν στολές με διακριτικά των Ες Ες.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι οφείλει να πράττει άνευ αντιλογίας οτιδήποτε. Αρκεί να… αρέσει στις ΗΠΑ, στην Ε.Ε., στην Τουρκία, σε οποιαδήποτε δύναμη όντως είναι ή απλώς τη θεωρούν μεγάλη και υπολογίσιμη. Αν είναι σωστό ή όχι ποσώς τους ενδιαφέρει. Είναι αθεράπευτα φιλήκοοι των ξένων…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα