Το Μαξίμου των fake news

Δύσκολα εντοπίζεται κυβέρνηση στην ελληνική Ιστορία που να λέει ψέματα τόσο αδιάκοπα και τόσο εξωφρενικά όσο το Μαξίμου. Το κυβερνητικό Μέγαρο έχει εξελιχθεί επί Μητσοτάκη σε μια μηχανή παραγωγής fake news.

Οσες φορές έχει δει το φως κάποια επικείμενη πολιτική της κυβέρνησης που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, το Μαξίμου τρέχει να την αρνηθεί ως ανυπόστατη και συνωμοσιολογική, κατηγορώντας πάντα τα ΜΜΕ. Και μετά εκπλήσσει ξαφνικά τον ελληνικό λαό, εφαρμόζοντας σε δεύτερο χρόνο αυτό ακριβώς που μέχρι πρότινος αρνιόταν κατηγορηματικά ως ψέμα.

Για τον Ελληνα πρωθυπουργό δεν είναι τελικά σχετική έννοια μόνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και η ίδια η αλήθεια.

Στις 28 Σεπτεμβρίου η «δημοκρατία» ήταν η μοναδική εφημερίδα που ανέδειξε με πρωτοσέλιδο το δημοσίευμα των «Financial Times» ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να νομιμοποιήσει έως και 300.000 μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια.

Οπως ήταν φυσικό, ξέσπασε σάλος για την επερχόμενη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Η «δημοκρατία» κράτησε ψηλά το θέμα, ζητώντας και διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, μετά τις αρχικές δηλώσεις παραδοχής του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη.

Μία μέρα μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να κλείσει το θέμα, διαψεύδοντάς το: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» είπε, «αδειάζοντας» έτσι και τους υπουργούς Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη και Αγροτικής Πολιτικής Λευτέρη Αυγενάκη, που προωθούσαν το εν λόγω σχέδιο.

Στην ίδια τοποθέτηση ο εκπρόσωπος του Μαξίμου, με προπονημένο στον καθρέφτη ύφος ειλικρίνειας, έκανε λόγο και για μια «παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση».

Η διάψευση έμελλε να… ζήσει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει αυτό που είχε κάνει πρωτοσέλιδο η «δημοκρατία», δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση αλλοδαπών.

Αυτό που διασφαλίζει σήμερα η κυβέρνηση είναι να νομιμοποιηθούν μπουλουκηδόν άνθρωποι που σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία δεν δικαιούνται νόμιμη εγκατάσταση. Ικανοποιώντας έτσι τη Γερμανία, όπου ο καγκελάριος Σολτς αυτή την περίοδο «καίγεται» να μειώσει τις ροές προς τη χώρα του λόγω της τεράστιας αντίδρασης στη γερμανική κοινωνία, αλλά και σιγουρεύοντας παράλληλα πως τα μεροκάματα στην Ελλάδα, μέσω των νέων εισροών φτηνού εργατικού δυναμικού, θα παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια καθηλωμένα σε επίπεδα Βουλγαρίας.

Η εμπειρία αποδεικνύει ότι ο πιο αλάνθαστος τρόπος να προβλέψει κανείς τι θα εφαρμόσει τελικά η κυβέρνηση είναι να προσέχει κάθε φορά όσα διαψεύδει παραπλανητικά μέχρι να ζυγίσει αντιδράσεις. Η ίδια πρακτική ακολουθείται κάθε τόσο για διάφορα ζητήματα, από τα Ελληνοτουρκικά μέχρι τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών που αποκήρυσσε η κυβέρνηση προεκλογικά.

Ομως, ο εθισμός του Μαξίμου στα ψέματα έχει γίνει πλέον αντιληπτός απ’ όλους ύστερα από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης με συνεχείς… εκπλήξεις. Στο εξής τίποτα απ’ όσα ισχυρίζονται δεν μπορεί να γίνεται πιστευτό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα