Κίνδυνος θάνατος για τη δημόσια υγεία

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη «βόμβα» αμιάντου από την ΕΥΔΑΠ, η οποία απειλεί την υγεία των πολιτών, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη. Ομως, την υποδέχτηκαν με αμηχανία και ένοχη σιωπή όλα τα πολιτικά πρόσωπα, που ευθύνονται για το ζήτημα, η Δικαιοσύνη και τα συστημικά ΜΜΕ.

Η εφημερίδα μας την Κυριακή αποκάλυψε τα ανησυχητικά ευρήματα της Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΕΥΔΑΠ από τους ελέγχους που πραγματοποίησε στις 30-31 Οκτωβρίου 2023 για την προσωρινή αποθήκευση αποβλήτων, έπειτα από επισκευές του δικτύου ύδρευσης.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε πως σε έγγραφο της ΕΥΔΑΠ, για τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους χώρους προσωρινής αποθήκευσης του Περισσού και του Μενιδίου, αναφερόταν ότι «στα προϊόντα εκσκαφής παρατηρήθηκαν αποξηλωμένα τμήματα σωλήνων αμιαντοτσιμέντου»!

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας επισημαινόταν ότι ο αμίαντος είναι υλικό που «αποδεδειγμένα προκαλεί καρκινογενέσεις και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όταν βρίσκεται σε αιωρούμενη μορφή και εισπνέεται. Η επικινδυνότητά του είναι διεθνώς αποδεκτή για άτομα που ασχολούνταν με την εξόρυξη και την επεξεργασία του υλικού, λόγω της εμφάνισης σειράς νεοπλασματικών ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος».

Κι ενώ απειλούνται η υγεία και η ζωή των Ελλήνων σε περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής και το θέμα θα έπρεπε να έχει ευαισθητοποιήσει τα κόμματα, τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Υποδομών, τους δήμους και την Περιφέρεια, ουδέν έχει καταγραφεί ως αντίδραση. Τα θέματα που ενδιαφέρουν τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τους αρμόδιους φορείς είναι άλλα: οι «γάμοι» των ομοφυλοφίλων, οι κόντρες των καλλιτεχνών, οι ανταγωνισμοί των… δελφίνων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα ταξίδια αναψυχής της Αριστεράς κ.ο.κ.

Είναι προφανές ότι η χώρα δεν βαδίζει σωστά. Εχουν χαθεί και το μέτρο και η ικανότητα προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα να διακρίνουν το ασήμαντο από το σημαντικό, το φλέγον από το αδιάφορο.

Η υπόθεση με τους σωλήνες από αμίαντο της ΕΥΔΑΠ, που έχουν πεταχτεί στους χώρους προσωρινής αποθήκευσης του Περισσού και του Μενιδίου, πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τις Αρχές!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα