Πλήρης αδιαφορία για τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν έτει 2024, είναι πεπεισμένος ότι ο στρουθοκαμηλισμός είναι επαρκής τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων. Θεωρεί ότι εφόσον ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει ως σημαντικά θέματα την αγωνία των αγροτών για επιβίωση και τους αγώνες τους για να εισακουστούν από την κυβέρνηση, τότε δεν υφίστανται!

Τα παραπάνω επισημαίνονται επειδή η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι αδιάφορη, λες και δεν πρόκειται για κάτι που δεν αγγίζει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την καθημερινότητα των Ελλήνων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν ξεκάθαρος: «Οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι, γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα».

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι αγρότες δεν πρόκειται να λάβουν ούτε σεντ περισσότερο ούτε μία διευκόλυνση ή αρωγή επιπλέον από εκείνες που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρα, σύμφωνα με την ελιτίστικη και εκτός τόπου και χρόνου «λογική» του πρωθυπουργού και των συν αυτώ, πρέπει να τερματιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μετά τις αλαζονικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών δεν έχουν άλλη επιλογή από την κλιμάκωση του αγώνα τους. Δεν θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση, δεν… συνωμοτούν εναντίον των «αρίστων» της κυβέρνησης ούτε επιθυμούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως η «επαναστατική γυμναστική». Θέλουν να ζήσουν εν μέσω μιας πρωτοφανούς θυέλλης αυξήσεων του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να τους βοηθήσει, υπόσχεται ψίχουλα και ανακοινώνει μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί…

Είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι η απογοήτευση των ανθρώπων που ζητούσαν λύσεις από την κυβέρνηση και δεν τις βρίσκουν θα μετατραπεί σε οργή. Θα κλείσουν πάλι δρόμοι και εθνικές οδοί και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει συνολικά η ελληνική κοινωνία.

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα δει τα αποτελέσματα των επιλογών του και θα διαπιστώσει ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο… πεισματάρα απ’ όσο τη νόμιζε. Ακόμα κι αν την αγνοεί, εκείνη εξακολουθεί να υπάρχει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα