Ψέματα Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει πτώση τιμών στα τρόφιμα, σε αντίθεση με τους Ελληνες, που νιώθουν την ίδια -αν όχι μεγαλύτερη- πίεση στα εισοδήματά τους κάθε φορά που επισκέπτονται λαϊκή αγορά, σούπερ μάρκετ ή οποιοδήποτε άλλο σημείο από το οποίο μπορούν να τα προμηθευτούν.

Ο πρωθυπουργός χθες επισκέφθηκε τη λαχαναγορά του Ρέντη και δήλωσε ότι υπάρχουν «για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται και […] έχουμε πια και πτώση τιμών, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό».

Οι αριθμοί δεν φαίνεται να συμφωνούν με τον πρωθυπουργό. Σε έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, διαπιστώνεται ότι, από 23 κατηγορίες προϊόντων, 10 παρουσίασαν μείωση και 13 παρουσίασαν αύξηση (σε ό,τι αφορά τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τον μήνα Μάρτιο). Μεταξύ των προϊόντων που παρουσίασαν αύξηση υπάρχουν αρκετά τρόφιμα.

Ισως, πριν από αρκετούς μήνες, να αρκούσαν μερικές αισιόδοξες δηλώσεις του πρωθυπουργού, υπουργών ή βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για να φανεί κάπως καλύτερη η ζοφερή πραγματικότητα της αγοράς. Τώρα, όμως, τα προπαγανδιστικά τρικ έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους. Η εισοδηματική κατάσταση του λαού μας καθημερινά χειροτερεύει. Οι τιμές, σε αρκετά είδη, συνεχίζουν την… ανηφορική πορεία τους, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών.

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ακρίβεια είναι τόσο πολλές, ώστε πλέον αποτελούν… θεσμό. Τον Νοέμβριο του 2021 (τρεις μήνες πριν από την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου), η ακρίβεια ήδη σάρωνε την ελληνική αγορά και ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε στη Βουλή: «Απαντάμε στη βραχυπρόθεσμη αύξηση των τιμών χωρίς σε καμία περίπτωση να βγαίνουμε από τη λεωφόρο των μεταρρυθμίσεων».

Η «βραχυπρόθεσμη αύξηση των τιμών», που ανέφερε ο πρωθυπουργός, έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα δυόμισι χρόνια. Το 2021, η κυβέρνηση απέδιδε την ακρίβεια στα απόνερα της πανδημίας. Τώρα, στον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Αύριο θα βρει μια άλλη δικαιολογία. Λύση δεν θα βρει…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα