Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_04-09-2012

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα λαμπερό πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και το έλεγαν Γιάννη Μυλόπουλο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να λέγεται το παραμύθι που ξεκίνησε να γράφεται στο πράσινο στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά το 2004, αλλά τελικά δεν φαίνεται να έχει αίσιο τέλος. 

Ο σημερινός πρύτανης του ΑΠΘ ήταν από τα «πουλέν» του ΓΑΠ, ο οποίος τον προώθησε στα κομματικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, αναθέτοντάς του κάπου το 2005 τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου της νομαρχιακής πόλης του ΠΑΣΟΚ.

Ενα κομματικό πόστο που ράφτηκε στα μέτρα του, καθώς τότε για πρώτη φορά λειτούργησε και στη συνέχεια καταργήθηκε.

Μάλιστα ο Μυλόπουλος ήταν ο άτυπος επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας που έδωσε το ΠΑΣΟΚ το 2006 στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου είχαν χάσει και η Βούλα Πατουλίδου (κόντρα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη) και η Χρύσα Αράπογλου κόντρα στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Στη συνέχεια ο εκλεκτός του ΓΑΠ προσχώρησε σιγά σιγά στο στρατόπεδο Βενιζέλου και άρχισε να διαμορφώνει μια δική του προσωπική στρατηγική, με στόχο την ανάδειξή του σε δημόσιο παίκτη της Θεσσαλονίκης.

Εν μέρει τα κατάφερε, καθώς με την υπόγεια στήριξη του Βενιζέλου ο Μυλόπουλος πέτυχε να εκλεγεί τον Μάιο του 2010 πρύτανης του ΑΠΘ.

Μόνο που με τα έργα και τις ημέρες που έχουν αποκαλυφτεί για τη θητεία του (πιο πρόσφατη υπόθεση η περίφημη τουαλέτα του πρύτανη) έμεινε πλέον εκτός μάχης για τον άλλο στόχο που είχε πάντοτε στο μυαλό του: να γίνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και στο παρελθόν οι δημόσιες κόντρες του με τον Γιάννη Μπουτάρη…

Πάντως η συστράτευση του Μυλόπουλου στο πλευρό του Βενιζέλου ήταν σαφής εδώ και καιρό. Ο πρύτανης του ΑΠΘ συμμετείχε στη διαδικασία εκλογής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που έγινε φέτος με μοναδικό υποψήφιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ ήταν στην ομάδα των πρυτάνεων που δέχτηκε μέσα στο καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του για να συζητήσουν για τις αλλαγές στον νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με την ευκαιρία και μια πρόβλεψη: η μάχη που θα δοθεί στο ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι αδυσώπητη.

Αν ο Μπουτάρης αποφασίσει να πάει για μια δεύτερη θητεία (κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει ως πιθανό), θα έχει μεν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά με αρκετές παράπλευρες απώλειες. Αν αποφασίσει να αποσυρθεί, τότε θα γίνει το «έλα να δεις».

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα