ΜΠΑ_05-09-2012

ΜΕ ΤΟ διάσημο τραγούδι του Ερικ Κλάπτον «Cocaine» ξεκίνησε προχθές το βράδυ ο υπερφίαλος και… απρόσεκτος Βενιζέλος τις εκδηλώσεις (στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη) για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Καλύτερα να έβαζε κανένα τσάμικο του Τζόνι Κλάφτον. Αφού περί σεμνού μνημοσύνου επρόκειτο!

ΑΠΟ ΟΛΗ αυτή τη «γιορτή», που παρακολούθησα με… κομμένη την ανάσα, κράτησα μόνο στη μνήμη μου σαν… φυλακτό τη μετάλλαξη του πράσινου ήλιου με τις περικοπές στις… ακτίνες. «Αγγινάρα» τη χαρακτήρισε χθες η «δημοκρατία» μας. Διαφωνώ! Σε εξάρτημα πριονοκορδέλας παραπέμπει! Κοιτάξτε τον προσεκτικά!

ΣΤΗ θλιβερή τελετή πάντως (μόνο ο πικρός καφές και τα παξιμαδάκια έλειπαν) έσκασε μύτη -παρά τα διαδιδόμενα- και ο ανεκδιήγητος Φόρεστ ΓΑΠ με ένα χρώμα άλλο πράγμα, κατευθείαν από την… ποδοσφαιρομάνα Νότιο Αφρική. Φτυστός με τον Πίου, το μαύρο πιστόλι της τηλεοπτικής διαφήμισης.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ το βραδάκι ο Αλέξης Τσίπρας με την Περιστέρα και τον γιο του παραβρέθηκε στον γάμο του φρουρού του στο Ξεροπήγαδο Κυνουρίας. Στο γλέντι που ακολούθησε σε ένα ταπεινό ταβερνάκι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (στον οποίο, σημειωτέον, δεν έδωσαν καμία ιδιαίτερη σημασία οι άλλοι καλεσμένοι) χόρεψε το «Γιάννη μου, το μαντίλι σου» (από τα μέρη του) και το «Δεν μπορώ μανούλα/δεν μπορώ/ σύρε να μου φέρεις/ τον γιατρό». Βέβαια…

ΤΗΝ παράσταση (όλα τα ξέρω) όμως έκλεψε ο ευτυχής πατέρας του γαμπρού, που είναι ιερέας και μάλιστα ήταν αυτός που τέλεσε νωρίτερα και το μυστήριο.

ΕΙΠΑ ιερέας και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ο τραγικός κληρικός της Ηλείας που έπεσε νεκρός χθες από σφαίρες! Τον σκότωσε -λέει- ο εραστής της παπαδιάς. Θου, Κύριε…

ΔΕΝ ξύπνησα ωραία την Τρίτη το πρωί! Μόλις άνοιξα τα μάτια μου, έμαθα γι’ αυτό το φοβερό τροχαίο στην παραλιακή με τα τέσσερα εικοσάχρονα παιδιά, που κάηκαν ζωντανά παγιδευμένα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο. Παναγία μου, συμφορά! Αδιανόητη…

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ στα ραδιόφωνα τα παπαγαλάκια για τον Στουρνάρα που ταξίδεψε -μας… ενημέρωναν!- στο Βερολίνο για να συναντήσει τον Σόιμπλε και να πάρει «γραμμή», την οποία θα μεταφέρει στον Σαμαρά, και αυτός θα την ανακοινώσει στους άλλους δύο αρχηγούς. Ναι; Και εγώ που νόμιζα ότι ο υπουργός Οικονομικών πήγε στη Γερμανία να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι για να χαλαρώσουν οι όροι του Μνημονίου!

«ΜΕΙΩΣΕΙΣ στις συντάξεις των 600 ευρώ δεν περνούν από τη Βουλή» δήλωσε ο… τεράστιος Γιακουμάτος! Των 700; Των 800;

Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα