Και το φλουρί στον Σόιμπλε

Εκοψε βασιλόπιτα το υπουργείο Εργασίας και η είδηση είναι ότι υπάρχει ακόμα υπουργείο με αυτό τον… τίτλο

Στον πλατωνικό «Φαίδρο», εκεί όπου περιγράφεται η επική περιπέτεια των ψυχών που καλπάζουν με το άρμα τους στον δρόμο τους προς την τελική ένωση με το θείο, υπάρχει έντονο τραγικό στοιχείο. Δεν καταφέρνουν όλες οι ψυχές να αντικρίσουν την υπερτέλεια ομορφιά του θείου. Στην αγχωμένη αρματοδρομία τους με ηνίοχο τον νου και στη θέση των αλόγων το επιθυμητικό (ένστικτο) και το θυμοειδές (συναίσθημα), πέφτει η μία ψυχή πάνω στην άλλη, τρακάρουν, ιδρώνουν, τσαλαπατιούνται, κάμπτονται οι αντοχές τους, κουτρουβαλούν και οι περισσότερες αποχωρούν από τον αγώνα, έρχονται ξανά στη μάταιη χαμοζωή και τρέφονται (συγκρατήστε αυτό που ακολουθεί) με δοξασίες! Κοντολογίς, σανό!

Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις τον Κατρούγκαλο να κόβει βασιλόπιτα σε υπουργείο «Εργασίας» μιας καθημαγμένης χώρας και να μην καντηλιάζεις από μέσα σου τα ρημάδια τα άτια και τον ατζαμή τον ηνίοχο που σε στούκαραν πάλι εδώ χαμαί και τρέφεσαι με σανό και με ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός, τουλάχιστον, δεν τρέφεται με δοξασίες, αλλά από αυτές.

Μπαντιστήρ ντουλάπ

Το πρόσφατο επεισόδιο με τον Τούρκο καναλάρχη που θέλει να μπει στην ελληνική αγορά χονδρικής πώλησης προπαγάνδας ήταν αποκαλυπτικό και κατά κάποιον τρόπο ανακουφιστικό! Οι εθνολαϊκιστές, αυτοί οι καταραμένοι άνθρωποι που δεν αρέσουν στον μέγα τσουκατιστή Κώστα Σημίτη, είχαν την εντύπωση ότι όλα τα κανάλια της ημεδαπής ανήκουν σε Τούρκους.

Από τη μία ο Σουλεϊμάν κι από την άλλη η Γκιουλσερέν και ο Τζιχάν. Από το ένα κανάλι στο άλλο τα ίδια μουστάκια βλέπεις και τα ίδια βαρβαρογουργουρίσματα της οσμανίας ακούς. Είναι δυνατόν να παίζουν παντού τουρκικά και να είναι Ελληνες οι ιδιοκτήτες; Κι όμως, το τυπικόν μέρος της υποθέσεως λέει ότι δεν έχουν τουρκέψει επισήμως οι ημεδαποί τηλεοπτικοί σταθμοί! Γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι.

Φυσικά, τον χώρο και τον χρόνο που δεν καταλαμβάνει η τουρκική γλώσσα στο μπανιστήρ ντουλάπ του Γιουνανιστάν τα καταλαμβάνουν τα αγγλοαμερικάνικα. Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Η γλώσσα και η σκέψη είναι πολυτέλειες τη σήμερον ημέρα.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα