Βαμμένα κόκκινα πετσιά

Γιατί γκρινιάζουμε; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαρωνικός ακολούθησε την τάση της εποχής κι έκανε ένα ωραίο τατουάζ με πετρελαιοκηλίδα!Είναι πιο επίσημο κι απ’ το Μνημόνιο: Τα τατουάζ μπορεί ν’ αποδειχθούν επικίνδυνα για τους… σταμπαρισμένους. Στοιχεία που υπάρχουν στα μελάνια που χρησιμοποιούνται για να μαρκάρει το θύμα της μόδας τον εαυτό του και να γράψει ρητό στα κινεζικά ή να ζωγραφίσει μια μελισσούλα, έναν δράκοντα ή το όνομα του Χάσι του Ολυμπιακού (κανείς δεν θα το έκανε αυτό) ταξιδεύουν σε μορφή νανοσωματιδίων στον οργανισμό του ατόμου. Το ταξίδι τους φτάνει ως τους λεμφαδένες, με απροσδιόριστες αυτή τη στιγμή συνέπειες για την υγεία! 

Αυτό είναι το συμπέρασμα πρόσφατης μελέτης επιστημόνων του ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρου ESRF (European Synchrotron Radiation Facility) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και συναδέλφων τους από τη Γερμανία. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports». Οι ερευνητές φοβούνται ότι αυτά τα «άγνωστα» ως προς τη συμπεριφορά τους νανοσωματίδια μπορεί να προκαλούν χρόνια διόγκωση των λεμφαδένων.

Στις 27 Αυγούστου ο Ινγκο Φρόμπεσε, καθηγητής του Γερμανικού Αθλητικού Πανεπιστημίου της Κολονίας και πρώην αθλητής, ζήτησε να απαγορευτούν τα τατουάζ στην Μπουντεσλίγκα, το γερμανικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας: «Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχουμε. Και το δηλητηριάζουμε». Σύμφωνα με τη θεωρία του, οι επαγγελματίες στην πρώτη περίοδο έπειτα από ένα τατουάζ θα παρουσιάσουν απώλειες απόδοσης κατά 3%-5%, ενώ κι εκείνος είχε θίξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι λεμφαδένες όσων έχουν κάνει το δέρμα τους… ταπετσαρία.

Στην αρχαία Ελλάδα στιγματίζονταν όσοι ήταν δούλοι ή είχαν τιμωρηθεί για κάποια παράβαση και έπρεπε -με αυτόν τον τρόπο- να ταπεινωθούν. Επιπλέον, στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε στο Λευιτικό (19,28): «Καὶ ἐντομίδας οὐ ποιήσετε ἐπὶ ψυχῇ ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ γράμματα στικτὰ οὐ ποιήσετε ἐν ὑμῖν· ἐγώ εἰμι Κύριος ὁ Θεὸς ὑμῶν». Σε ελεύθερη απόδοση αυτό το απόσπασμα σημαίνει: «Δεν θα κάμετε εντομάς στο σώμα σας, ούτε θα χαράξετε γράμματα στο δέρμα σας (τατουάζ). Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σας». Η μόδα του Μπάμπη του Σουγιά…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα