Πίσω έχει ο Σπίρτζης την ουρά

Με μπροστάρη τον Βαρουφάκη θα εκδίδαμε διπλό νόμισμα, αλλά, φευ, δεν δυνάμεθα να εκδώσουμε κάρτες απεριορίστων διαδρομώνΣτις 20 Απριλίου 2015 το δελτίο Τύπου που είχε στείλει στα ΜΜΕ το γραφείο της κυρίας Ραχήλ Μακρή συνοδευόταν από μία φωτογραφία, η οποία είχε την ακόλουθη λεζάντα: «Συνάντηση της βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη». 

Η φωτογραφία και το μακροσκελές δελτίο Τύπου αναρτήθηκαν και στον λογαριασμό facebook της κυρίας Μακρή. Εις εκ των χρηστών εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον πίνακα που απεικονίζει τον Αρη Βελουχιώτη και η κυρία Μακρή απήντησε «Πράγματι. Του τον έφτιαξε φίλος του ζωγράφος, όπως μου αποκάλυψε», ενώ σε αμέσως επόμενο, πομπώδες σχόλιό της προσέθεσε «ραντεβού στα γουναράδικα».

Τελικά, το ραντεβού δόθηκε, αλλά το σημείο συνάντησης ήταν τα γκισέ της Εφορίας, ο ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας, τα κιόσκια για την πληρωμή των διοδίων και, φυσικά, οι ατέλειωτες ουρές, όπου υπάρχει κουβούκλιο με εγκιβωτισμένο υπάλληλο που πελαγοδρομεί και θρηνεί τη μοίρα του την ώρα που αντικρίζει τους ταλαίπωρους σοβιετικούς πολίτες του ελλαδοστάν, οίτινες αποπειρώνται να εκδώσουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Μικρέ κι ανυποψίαστε, αμέριμνε πολίτη. Οπου δεις κάναν κύριο κουστουμαρισμένο σαν τον Κατρούγκαλο ή ξεΐγκλωτο σαν τον Τσίπρα να σου προσφέρει τσικουλάτο σοσιαλιστικό με γέμιση Μαρξ, Ενγκελς, Βελουχιώτη, Πολυτεχνείο, Φλαμπουράρη, νεκρούς ΕΡΤ και «αντίσταση» από το Παρίσι σε περιτύλιγμα «Αυγής» και «Ριζοσπάστη», να μην το πάρεις. Θέλει να σε παρασύρει, να σου ανοίξει μια τρύπα τόση -να!- στη μισοαδειανή τσεπούλα σου και να σου ρουφήξει με το μπουρί της Εφορίας ό,τι έχει απομείνει.

Οταν ακούς για μαρξισμούς, λενινισμούς, εφόδους στον ουρανό, 114, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και σάπιος τραχανάς δεν θα τα ’κονομήσεις. Σε ουρά μεγάλη θα κολλήσεις. Κι όσο πιο πολύ τα θαλασσώνουν οι ιδεοπώλες της οκάς, οι εγχώριοι Τσε Ντουβάρα και ουχί Γκεβάρα, τόσο θα σου μιλούν για «αντιστάσεις» και «χάστα σιέμπρε» και «άστα λα βιτόρια κατέβασε τα στόρια».

Περαστικά σε όλους και ραντεβού στα καρτάδικα.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα