Η θανάσιμη απειλή του βουδισμού

Νισάφι! Οι μοναχοί που φοράνε πορτοκαλιά άμφια το παράκαναν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον δυτικών στόχων!Δεν είναι τυχαίο ότι στις ημέρες μας αναπτύσσεται ραγδαία η βουδιστοφοβία και σημειώνονται διαρκείς διακρίσεις σε βάρος των ακολούθων του Δαλάι Λάμα και άλλων ιεραρχών του βουδισμού, που, κραδαίνοντας τον «Κανόνα Πάλι» και το «Αβαντάνας»* στο ένα χέρι και το καλάσνικοφ στο άλλο, προσπαθούν να κηρύξουν τον ιερό πόλεμο εναντίον της Δύσης. 

Eχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το θανατικό πέφτει σύννεφο. Μαχαίρια, τσεκούρια, βόμβες, αεροπλάνα, φορτηγά, πιστόλια, αυτόματα όπλα, γκαζάκια, ό,τι μπορεί να φανταστεί ακόμα κι ο πιο νοσηρός νους γίνεται φονικό εργαλείο στα χέρια των βουδιστών. Κάθε τόσο χτυπάνε στόχους στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη, τη Νίκαια, στο Στρασβούργο, όπου βρίσκουν σχετικά ευνοϊκές συνθήκες για να επιβάλουν με το στανιό την αξία της αταραξίας και την επιδίωξη της νιρβάνας.

Η Ινδία, το Νεπάλ και το Θιβέτ έχουν γίνει σφηκοφωλιές τρομοκρατών που αναπαράγουν δηλητηριώδη ιδεολογήματα, όπως εκείνο που θέλει τις γυναίκες να είναι όντα β΄ (ίσως και γ΄) κατηγορίας και κάθε μη βουδιστή «σκυλί» που πρέπει να θανατωθεί ή να περιέλθει στην κατάσταση του υποζυγίου. Κι αφού τα κάνουν και τα λένε όλα αυτά κι εφόσον ο βουδισμός είναι όντως μια θρησκεία που έχει επιβληθεί με το ξίφος (η Ελλάδα έχει πικρά πείρα τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς στη Θιβετανική Αυτοκρατορία), αξιώνουν να καλοδεχόμαστε τις καραβιές με ενήλικους και ανήλικους βουδιστές, που πλημμυρίζουν πλέον τα νησιά και τις πόλεις μας. Πού θα πάει αυτό το χάλι; Υπάρχει τέλος σε τούτο τον κατήφορο;

Είναι αναμενόμενο διαβάζοντας τα παραπάνω να αναρωτιέστε αν ο ειλικρινώς υμέτερος έχασε τα λογικά του ή προσπαθεί να «πουλήσει» μια ολότελα αβάσιμη θεωρία – και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν υπάρχει βουδιστοφοβία στον πλανήτη. Το αντίθετο, μάλιστα. Οι βουδιστές είναι συμπαθείς σε όλο τον κόσμο (με την εξαίρεση της Κίνας). Η θρησκεία τους είναι ειρηνική και φημίζονται για τη γαλήνη του πνεύματός τους. Σε άλλη θρησκεία αποδίδονται όσα τερατώδη αναφέρθηκαν προηγουμένως.

*«Κανόνας Πάλι» και «Αβαντάνας»: Ιερά βιβλία της βουδιστικής θρησκείας

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα