ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτη 12.11.2019

➥ Ψαχουλεύοντας το παρελθόν των σινοελληνικών σχέσεων βρήκαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://epok1973.com/ όπου υπάρχει σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδος «Ελεύθερος Κόσμος» (βλ. εικόνα), που αναφέρεται στα «θερμά μηνύματα» Παπαδόπουλου – Μάο.

➥ Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής: «Ο πρώτος πολιτικός που από τη δεκαετία του ‘50 δήλωσε ότι η Ελλάς έπρεπε να κάνει εμπορικά ανοίγματα στην Κίνα ήταν ο Σπ. Μαρκεζίνης. Αλλά και ότι η πρώτη Κυβέρνησις που πραγματικά τόλμησε να πραγματοποιήσει το άνοιγμα αυτό ήταν η Κυβέρνησις Γ. Παπαδοπούλου.

➥»Τα πρώτα βήματα συνεννοήσεων άρχισαν από το 1971. Και στις 5 Ιουνίου 1972 η Ελλάς ανεγνώρισε επισήμως την Λαϊκή Κίνα του Μάο για πρώτη φορά. Στις 15 Μαρτίου 1973 κατέφθανε στην Αθήνα ο πρέσβης της Λαϊκής Κίνας Τσου Πο Πιγκ. Και στις 28 Μαρτίου 1973 επέδιδε τα διαπιστευτήριά του στον τότε Αντιβασιλέα – Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπαδόπουλο».

➥ Φτηνά τη γλίτωσε ο Μάο από την ημεδαπή Μεταπολίτευση. Είναι απορίας άξιον πώς και δεν τον πέρασαν κι αυτόν από ειδικό δικαστήριο να φάει ισόβια ως… χουντικός.

➥ Λάθος νομίζετε ότι… μοιάζουν με αστυνομικούς όσοι βρίσκονται δίπλα σε διασημότητες και κουβαλούν τα ψώνια τους. Συνήθως είναι αστυνομικοί. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι, διά των εκπροσώπων τους.

➥ Ο γ.γ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso» ότι «οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε για το προσωπικό ίματζ ούτε για να κουβαλάνε τσάντες ή να κάνουν την νταντά!

➥»Έχουμε δει συναδέλφους να είναι σε άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο και σε άτομα με κατ’ επίφασιν παρουσία στην κοινωνική πολιτική, που δήλωναν ότι νοιάζονται για τον αδύναμο και τον απροστάτευτο, αλλά πάντα ήταν με τη συνοδεία αστυνομικών, γύριζαν στα νησιά και κάναν το εφέ τους. Ισως είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με τόσο πολλούς αστυνομικούς στη φύλαξη στόχων, από καλλιτέχνες μέχρι χορευτές σε πρωινάδικα και όχι μόνο».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις