ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 26.03.2020

➥ Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκείνη που σπάει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στο ψαλίδισμα μισθών. Διά χειρός Βρούτση ελήφθη απόφαση βάσει της οποίας μπορεί να πέσει μια μπαλταδιά βαθιά κι αγιάτρευτη στο μηνιάτικο του ιδιωτικού τομέα.

Από τα ψίχουλα που παίρνουν οι δύσμοιροι υπάλληλοι θα αφήσει τα μισά μέχρι τον Σεπτέμβριο (και μάλλον έπεται συνέχεια).

Μια επιχείρηση, η οποία θα χαρακτηρίζεται… κορονοϊόπληκτη, θα δύναται να ορίσει ότι το 50% του προσωπικού της θα εργάζεται τις μισές μέρες του μήνα και θα τους δίνει τα μισά λεφτά.

Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει ότι οι Ελληνες χρίστηκαν από τώρα είλωτες και δουλοπάροικοι. Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη ακόμα κι από τα χρόνια του Μνημονίου. Με τα μισά λεφτά θα καλούνται να πληρώσουν ολόκληρες υποχρεώσεις.

Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε τα δικαιώματά μας…

Ο Απόστολος Κρητικόπουλος αρθρογραφεί στη «δημοκρατία». Στο λογαριασμό του στο facebook έγραψε τα παρακάτω εύστοχα για την κατάσταση που βιώνουμε:

➥ «Όταν μου είπαν να σπίτι όσο είναι δυνατό, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό. Οταν δεν με άφηναν να πάω εκκλησία να προσευχηθώ γιατί φοβόμουν πολύ και ήθελα να βρω δύναμη από τα Ιερά μου, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό.

➥ »Όταν μου είπαν να τυπώνω ειδική άδεια εξόδου για να πάω στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό. Οταν μου είπαν κομμένη κάθε βόλτα και κάθε έξοδος, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό.

➥ »Όταν μου είπαν κομμένος και ο μισθός μου στο μισό για 6 μήνες και “βλέπουμε”, ενώ τα έξοδά μου είναι ίδια, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό. Οταν μου έδωσαν δελτίο για να πάρω λίγο ψωμί και κονσέρβα γιατί μισθό δεν είχα πια, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό.

➥ »Όταν αρρώστησα και μου είπαν να μείνω σπίτι γιατί τα ελληνικά νοσοκομεία ούτε καν τεστ δεν έχουν για να με ελέγξουν αν είμαι μολυσμένος με τον ιό και καλό είναι να μη μολύνω άλλους και να το αντιμετωπίσω μόνος μου χωρίς φάρμακα, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό.

➥ »Όταν δεν μπορούσα να αναπνεύσω και τα πνευμόνια μου σκάγανε από τη φλεγμονή, δεν είπα τίποτα, έχουμε κορονοϊό.

Όταν πέθανα τελικά αβοήθητος, δεν είπα τίποτα, οι νεκροί δεν μπορούν να πουν κάτι».
π

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα