ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 09/04/2020

➥ Άγρια δολοφονία στην καρδιά της Αθήνας. Η δημοσιογραφική δεοντολογία βρέθηκε κατακρεουργημένη και… αμπαλαρισμένη σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ διθυραμβικών σχολίων και σε τυπωμένες σελίδες εφημερίδας, μουσκεμένες από μελωμένες κολακείες που απευθύνονται σε φορείς της εξουσίας.

➥ Κι εκεί που κοροϊδεύαμε τη Βόρειο Κορέα για τις -με το στανιό και υπό την απειλή όπλου- υστερικές εκδηλώσεις λατρείας κοινού και δημοσιογράφων προς το πρόσωπο του μεγάλου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, βλέπουμε μια από τα ίδια στην Ελλάδα.

➥ Εδώ απειλή όπλου δεν έχομεν (ακόμα). Κάλπες διαθέτει το κατάστημα και τις τοποθετεί κάθε τόσο σε εκλογικά κέντρα για να γεμίσουν με τη λαϊκή βούληση. Οπότε τι στην ευχή έχουμε πάθει και βορειοκορεατίζουμε δημοσιογραφικώς;

➥ Κι αν φαντάζει σε κάποιους υπερβολικό το «βορειοκορεατίζουμε», ας διαβάσει αποσπάσματα από ένα αχαρακτήριστο εγκώμιο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά:

➥ «Ο πιο ψαρωτικός υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ever, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός/δραστήριος/πανταχού παρών πολιτικός λειτουργός με το ατόφιο σεξαπίλ αρσενικού παλαιάς κοπής. […] πιάνεις τον εαυτό σου να κρατάει την ανάσα του περιμένοντας την “καμπάνα” του “στρατηγού”».

➥ Και τα σορόπια ρέουν σαν ποτάμι με σχόλια όπως «Ως προς την αεικίνητη δράση του, το μαρτυρούν οι συνεργάτες του, ως προς το σεξαπίλ του το όλο και αυξανόμενο γυναικείο κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. […] ένας κομάντο με τεντωμένες αισθήσεις και με στολή παραλλαγής πότε ένα λευκό πουκάμισο που στριμώχνει στο μανίκι τον φουσκωμένο τρικέφαλο».

➥ Και ιδού και μια δόση «κειμενικής εκστάσεως» που ίσως και να ταίριαζε σε στρατιωτική φυσιογνωμία όπως ο θρυλικός στρατηγός Τζορτζ Πάτον: «“στρατηγός” στον πόλεμο, σοβαρός και ευθυτενής, νέτος-σκέτος».

➥ Τα… κορδελάκια στον Χαρδαλιά εκφράζονται και τηλεοπτικώς σε εκπομπές όπως εκείνη της Σκορδά στον ΑΝΤ1, που παρουσίασε τον υφυπουργό με τα ακόλουθα: «Νίκος Χαρδαλιάς – ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο νέος σέξι άντρας της πολιτικής που θέλουν οι γυναίκες».

➥ Έλεος! Κόψτε κάτι, βρε παιδιά…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα