ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 30/10/2020

➥ Η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού παίζει κακόγουστο θέατρο. Μόνο τον απηνή διωγμό των Ελλήνων εννοεί. Αν ήθελε στ’ αλήθεια να αναχαιτίσει την αρρώστια, δεν θα άφηνε να γίνει η συγκέντρωση των 20.000 ατόμων έξω από το Εφετείο. Την άφησε να συμβεί – κι αυτό δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την υγεία είναι προσχηματικό.

➥ Ολη την ώρα μιλούσαν για επιτακτική ανάγκη να αποφευχθούν γεγονότα «υπερμετάδοσης» του ιού, και μόλις έγινε ένα από αυτά όλοι οι ιθύνοντες σφύριζαν αδιάφορα.

➥ Αν ο Μητσοτάκης εννοούσε όσα έλεγε για τον κίνδυνο που συνιστά η πανδημία, δεν θα άφηνε να περάσουν άθλια νομοθετήματα και υπουργικές αποφάσεις που εξαιρούσαν τους Ρομά (λες και δεν είναι Ελληνες αυτοί) και τους αλλοδαπούς από τα πρόστιμα για την παραβίαση των περιορισμών κυκλοφορίας. Κι όμως, με ΦΕΚ εξαιρούνταν αυτές οι κατηγορίες και αναφερόταν απλώς η «ενημέρωση».

➥ Αν οι λοιμωξιολόγοι και οι λοιποί «ειδικοί» πίστευαν στ΄ αλήθεια ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων διασπείρουν τον κορονοϊό, θα είχαν οι ίδιοι καλέσει τον εισαγγελέα στη φιέστα του Μπακογιάννη για τα εγκαίνια της αναπλασμένης πλατείας Ομονοίας. Ουδέν τέτοιο έπραξαν.

➥ Αν οι «υπερευαίσθητοι» πανδημιομάχοι πίστευαν όσα έλεγαν και συνεχίζουν να λένε, θα είχαν επαναστατήσει με τα χάλια των μέσων μαζικής μεταφοράς και δεν θα έβγαζαν τον σκασμό γι’ αυτή την αθλιότητα.

➥ Μια κακόγουστη παράσταση βλέπουμε στην Ελλάδα, με θεατές αλλά και θύματα τους χαρατσωμένους πολίτες. Είναι προφανές ότι οι Ελληνες βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των επικοινωνιακών ουραγών της.

➥ Για κάποιον λόγο, αυτοί που εξουσιάζουν (πολιτικά, οικονομικά, επικοινωνιακά και ιδεολογικά) εκδικούνται τους Ελληνες και τους τιμωρούν με ανεργία, κλείσιμο καταστημάτων, αχρηματία και τρομολαγνεία από τα κανάλια, που μέμφονται τον τάδε ηλικιωμένο ο οποίος βαδίζει μόνος στο πάρκο με τη μάσκα κάτω από τη μύτη.

➥ Και, κάθε τόσο, αυτάρεσκα και χαιρέκακα, δημοσιογράφοι και πολιτικοί ανακοινώνουν νέα μέτρα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και περιορισμούς, που θα καταδικάσουν σε βραδύ ή γρήγορο θάνατο τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που άντεξαν μέχρι τώρα…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα