ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 11/01/2021

➥ Ουδέν καλόν αμιγές καλύτερου. Σύμπασα η Ελλάδα καταχάρηκε όταν είδε τον γερόλυκο πασοκτζή Πέτρο Κωστόπουλο με μικρούλα στο Ντουμπάι να διασκεδάζει στις γιορτές.

➥ Όμως, η χαρά έγινε -έστω για λίγους- διπλή όταν ο -κατά δήλωσίν του- «ξεβλαχευτής» των Ελλήνων έδωσε απαντήσεις στο μέγα αίνιγμα της ελληνικής παρακμής.

➥ Ο πρεσβύτης ερωτύλος Κωστόπουλος, οργισθείς, εκ της ζηλοφθόνου συμπεριφοράς και των κακεντρεχών σχολιαστών του ταξιδιού του στο Ντουμπάι μετά της νεαράς, ένιωσε την ανάγκη να βγει στην αντεπίθεση.

➥ Η πλέον εύκολη επίθεση που έχει στο τσεπάκι του ο μαΐστορας του ελληνέζικου λαϊφσταϊλισμού είναι τα λόγια, κι ο Κωστόπουλος έγραψε κείμενο.

➥ Το κείμενό του ουδέναν αιφνιδίασε. Αν και γράφει τόσα χρόνια (κοντεύει μισός αιώνας που τον «λούζεται» η Ελλάς), ουδόλως έχει εξελιχθεί. Τα γραπτά του είναι σαν να ηχογραφεί τον εαυτό του να ομιλεί κι έπειτα να κάνει απομαγνητοφώνηση.

➥ Στον Κωστόπουλο η διαφορά γραπτού και προφορικού λόγου δεν υπάρχει. Ο,τι ακούς μπροστά από τα χαρτόκουτα που στήνουν οι παπατζήδες εγγύς του σταθμού ΗΣΑΠ στο Θησείο αυτά διαβάζεις και από τον χρεοκοπημένο εκδότη – κι η χρεοκοπία είναι το μόνο παράξενο πάνω του. Ανθρωποι με τέτοιου είδους ψυχικό κόσμο, κουλτούρα και στιλ ουδέποτε ξεμένουν από «φράγκα».

➥ Πάρτε μια γεύση γραπτής κωστοπούλειας, γνήσιας πασοκτζίδικης υποκουλτούρας: «και μεις σαν μαλάκες καθόμαστε και τους κοιτάμε. […] Οι μούτσοι που μας γλείφανε γίναν καπεταναίοι. […] Χλίδα και κοινωνική αναλγησία. Ξεφτίλα! Με τον κορονοϊό στη βαλίτσα θα γυρνάγαμε από κει. […] Και έβριζαν γιατί εμείς δήθεν φύγαμε παράνομα ως επώνυμοι. Ούτε οι οπαδοί του Τραμπ δεν είναι τόσο βλαχαδερά. […] Εδώ συγκρατώ πάλι τον εαυτό μου μην αρχίσω εγώ τα βαριά μπινελίκια. Ψύχραιμα το λέω. Αλλά enough is enough.

➥»Εδώ έχουμε ενσυναίσθηση, βεβαίως βεβαίως. Δεν πάμε Ντουμπάι, τους καταριόμαστε, τους ξεφτιλίζουμε και σαν απλοί άνθρωποι πάμε κατά χιλιάδες στις εκκλησίες και τα Θεοφάνια. Είδατε τις φωτογραφίες φαντάζομαι…»

➥ Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, που γράφει έτσι, σκέπτεται έτσι και μιλάει έτσι, ήταν εκδότης και είχε και επιτυχία μάλιστα. Ιδού μια εξήγηση της ελληνικής παρακμής.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα