ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 05/04/2021

➤ Ποιος έσωσε τον διάσημο σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι (1932-1996) από τις κακές παρέες; Μια ωραία δουλειά που του βρήκε η μαμά του σε τάιγκα της Σιβηρίας!

➤ Η μαρτυρία του ιδίου του Ταρκόφσκι αλιεύτηκε από ανάρτηση του περιοδικού «Στέπα» (www.stepamag.com) στο facebook: «Υπήρξε στη ζωή μου μια πολύ δύσκολη στιγμή, όταν βρέθηκα σε μια κακή παρέα, νέος πολύ.

➤ Η μαμά μου με έσωσε με έναν πολύ παράξενο τρόπο. Μου βρήκε δουλειά σε μια γεωλογική ομάδα και μ’ έστειλε να δουλέψω για έναν ολόκληρο χρόνο ως απλός εργάτης. Βρέθηκα στα δάση, μέσα στην τάιγκα της Σιβηρίας. Τη θυμάμαι ως την καλύτερη εποχή της ζωής μου. Ήμουν, τότε, 20 χρονών».

➤ Το περιοδικό «Στέπα» στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «επιστρέφοντας στη Μόσχα, ο Ταρκόφσκι έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Σκηνοθεσίας. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά».

➤ Ιδού, λοιπόν, το ιδανικό για τα ατίθασα νιάτα. Η εργασιοθεραπεία είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των κακών ροπών, έξεων και τάσεων των παραστρατημένων.

➤ Αν δεν υπάρχει πρόχειρη ως οικογενειακή επιλογή η αποστολή του νεαρού ή της νεαράς σε τάιγκα στη Σιβηρία, μπορεί να βρεθούν ένα χωράφι πρώτης τάξεως, κάποιος αμπελώνας, μια έκταση με ελαιόδεντρα με μπόλικες ελιές που θέλουν μάζεμα, αγριόχορτα για ξερίζωμα, οικοδομές που χρειάζονται εργατικά χέρια κι ένα σωρό άλλες συναφείς δραστηριότητες.

➤ Ο Ταρκόφσκι δεν θα είχε προσφέρει στους οπαδούς του καλού κινηματογράφου αριστουργήματα, όπως η «Θυσία», η «Νοσταλγία», το Σολάρις» και το «Αντρέι Ρουμπλιόφ», αν δεν του είχε φύγει η ούγια σκάβοντας στη Σιβηρία.

➤ Αν η μητέρα του αξέχαστου σκηνοθέτη δεν είχε πάρει έγκαιρα μυρωδιά τις κακές παρέες και τη σταδιακή απώλεια της επαφής του γιου της με τη θετική και δημιουργική πλευρά της ζωής, εκείνος μάλλον θα είχε μπει στον φαύλο κύκλο της εξάρτησης από αλκοόλ, παραισθησιογόνες ουσίες κ.ά. ή απλώς θα είχε γίνει ποινικός…

➤ Οπότε, αντί για χαϊδολογήματα στην πλάτη και «τι θέλεις, βρε; Γούτσου γούτσου, παλικαράκι μου;», η καλή του μαμά τού έδωσε φύλλο πορείας για τη Σιβηρία κι ένα πτυοσκάπανο.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα