ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 06/05/2021

➤ Πρωτομαγιά κάναμε την Τρίτη, επειδή συνέπιπτε με το Μέγα Σάββατο. Η υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών (ΔΙΔΑΔ/Φ.70/67/οικ.7382/2021) αναφέρει τα εξής:

➤ «Μεταφέρουμε την υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, επειδή συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο». Αυτή η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1732/Β/27-4-2021.

➤ Η προαναφερθείσα υπουργική απόφαση, παραθέτοντας τους νόμους πάνω στους οποίους στηρίζεται, αναφέρει και την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του αναγκαστικού νόμου 380/1968 (Α’ 85), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του ν. 4468/2017 (Α’ 61).

➤ Ο αναγκαστικός νόμος υπ’ αριθ. 380/1968, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 85/Α/26-4-1968 (βλ. Εικόνα), τιτλοφορείται «Περί καθιερώσεως της 1ης Μαΐου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας» και αναφέρει στο άρθρο 1: «Δύναται δι’ αποφάσεως του υπουργού Εργασίας, κατ’ έτος εκδιδομένης, να καθορίζηται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας η 1η Μαΐου».

➤ Το 1968 δεν είχαμε κυβέρνηση Κουτσούμπα. Είχε επιβληθεί στη χώρα στρατιωτική δικτατορία. Αυτό το καθεστώς, προφανώς για να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα, όπως κάνουν όλα τα συναφή με αυτό καθεστώτα στον κόσμο, καθόρισε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας την Πρωτομαγιά. Προσέφερε κάτι χειροπιαστό στον λαό για να λάβει συμπάθεια, ανοχή και στήριξη.

➤ Η άγνοια της πρόσφατης (πολλώ δε μάλλον της απώτερης) ελληνικής Ιστορίας είναι τόσο βαθιά, σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, ώστε, αν ρωτήσεις στον δρόμο ποιος καθιέρωσε την Πρωτομαγιά ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, μπορεί να σου απαντήσουν «ο… Κουτσούμπας, το ΚΚΕ, οι κνίτες».

➤ Ομως, το ΚΚΕ, που τόσο καμαρώνει για την Πρωτομαγιά, το μόνο που έχει κάνει για την καθιέρωση αυτής της ημέρας ως υποχρεωτικής αργίας είναι να εφοδιάζει με μερικές ντουζίνες γαρίφαλα τους αξύριστους κομματικούς (και σαρανταπεντάρηδες «νεολαίους») και να τους βγάζει βόλτα σε πόλεις και χωριά, για να επαναλαμβάνουν όσα συνθήματα ακούν από την ντουντούκα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα