ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 16/07/2021

➤ Σαν σήμερα, το 1989, πέθανε ο Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν -ελληνικής καταγωγής και ημιθεϊκών καλλιτεχνικών επιδόσεων-, Αυστριακός διευθυντής ορχήστρας. Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της ευφυΐας και του ταλέντου του ανδρός, ας ακούσει μια συμφωνία, οποιαδήποτε, με διεύθυνση Κάραγιαν και να την ξανακούσει αμέσως μετά με άλλον διευθυντή ορχήστρας.

➤ Σαν σήμερα, το 1969, «τράβηξε άγκυρα» και σάλπαρε για το φεγγάρι η διαστημική αποστολή «Apollo 11», με τους αστροναύτες Νιλ Αρμστρονγκ, Μπαζ Ολντριν και Μάικλ Κόλινς. Η προσελήνωση έγινε τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 20 Ιουλίου του 1969. Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα…

➤ Σαν σήμερα το 2012 πέθανε, στα 71 του χρόνια, ο Jon Lord, ο Βρετανός πιανίστας, κιμπορντίστας και συνθέτης που άφησε το δημιουργικό στίγμα του με τους Deep Purple, τους Whitesnake και τους Paice, Ashton & Lord.

➤ Ηταν μια ευγενική μορφή της μουσικής, που, πέρα από τα μουσικά αριστουργήματα που κατέλειπε στους ακροατές και οπαδούς του ροκ, άφησε γλυκές αναμνήσεις στους συνεργάτες και τους φίλους του.

➤ Είναι δύσκολο να συμβιβαστεί κάποιος με την ιδέα ότι πεθαίνουν άνθρωποι που δεν τους γνώρισε ποτέ εκ του σύνεγγυς, αλλά διαμόρφωσαν σε κάποιον βαθμό τον χαρακτήρα του και ομόρφυναν τη ζωή του. Kαταφυγή στον κίνδυνο και στο αχανές βασίλειο του θανάτου είναι η μνήμη και η ανάμνηση.

➤ Ας ακουστεί, λοιπόν, σήμερα το «Carry on Jon», το τραγούδι που γράφτηκε γι’ αυτόν από τον Ritchie Blackmore, τον βασικό… συνέταιρό του στους Deep Purple.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα