ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 19/08/2021

➤ Ο Τσιτσιπάς διαφήμισε μεν τον εμβολιασμό, αλλά το εμβόλιο δεν το έκανε – κι αυτό ήταν κάτι που απογοήτευσε τον πρώην πωλητή νανογιλέκων Αδωνι Γεωργιάδη.

➤ Για την ακρίβεια, ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό δεν πρόκειται να το κάνω».

➤ Αυτή η δήλωση είναι η εξωτερίκευση των σκέψεων και των σχεδιασμών που κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλες οι περί του εμβολιασμού αναλύσεις συντείνουν στο ακόλουθο σκεπτικό: «Αφού μέχρι τώρα με έχει πάει καλά και δεν κόλλησα τις εποχές που ο κορονοϊός θέριζε τους ανθρώπους σαν τα στάχυα, γιατί να το ρισκάρω τώρα;»

➤ Οι άνθρωποι, γενικώς, δεν αρέσκονται να ρισκάρουν, και ο εμβολιασμός, με τόσες παρενέργειες και θανατικά που έχουν δημοσιοποιηθεί, καλώς ή κακώς, φαντάζει σαν ρίσκο.

➤ Εδώ που τα λέμε, θεωρείται πολύ ακόμα και το να υπάρχει μία πιθανότητα στις 100.000 ή ακόμα και στο 1.000.000 να πάθεις κάτι από το εμβόλιο. Για να κερδίσεις 5+1 στο Τζόκερ παίζοντας μία στήλη έχεις μία πιθανότητα στις 24.435.180. Κι όμως, παίζεις, διότι δεν σου φαίνεται ανέφικτο να υλοποιηθεί αυτή η απειροελάχιστη πιθανότητα.

➤ Αν οι παρενέργειες του εμβολίου κινούνται στο πεδίο του 1 στο 1.000.000, τότε μιλάμε για κάτι 24 φορές πιθανότερο από το να κερδίσεις το Τζόκερ, κι αυτό το λαχείο των παρενεργειών δεν θέλεις να το παίξεις.

➤ Κάποιοι θα αντιτείνουν ότι το να πάθει κάποιος κορονοϊό και να έχει τρεχάματα είναι κατά πολύ πιθανότερο από το να εμβολιαστεί και να υποστεί τα επίχειρα των παρενεργειών. Αυτό είναι ακριβές, αλλά δεν αρκεί ως κίνητρο. Αν εμβολιαστείς, τότε εσύ έχεις λάβει μόνος σου την πρωτοβουλία να μπεις στη ζώνη του ρίσκου. Οποιος αρρωσταίνει δεν το επεδίωξε – κι οι άνθρωποι δεν αντέχουν την ιδέα ότι έπαθαν κάτι κακό επιδιώκοντάς το…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα