ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 01/09/2021

➤ Ακούσαμε Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας και αρχικά ο νους μας πήγε στον Κώστα Πλεύρη, τον μπαμπά. Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Θάνο Πλεύρη, τον γιο. Ιδια γεύση, ίδιο γένος, ίδια ιδιότητα: δικηγόροι και οι δύο.

➤ Ο Θάνος Πλεύρης, πάντως, θα μπορούσε να γράψει ιστορία όχι τόσο στο πόστο του υπουργού Υγείας, αλλά στον τομέα της πρόληψης.

➤ Η δεινότητα και το χάρισμα του ανδρός σε αυτόν τον κρίσιμο για την κοινωνία τομέα φαίνονται σ’ ένα μνημειώδες βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία Εξαρχείων λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.

➤ Ο Θάνος Πλεύρης πήγε αχάραγα στην πλατεία Εξαρχείων, κάθισε μερικά δευτερόλεπτα κοιτώντας δεξιά και ζερβά, μη τυχόν και βγει από καμιά γωνιά κάνας ανάρχας, και έλεγε ψιθυριστά: «Μια βόλτα στην πλατεία Εξαρχείων. Με τη Νέα Δημοκρατία τελειώνει το άβατο, τελειώνει η ανομία. Παραδίδουμε την πλατεία στους κατοίκους».

➤ Το βίντεο διαρκεί 16 δραματικά (για τον Θάνο Πλεύρη) δευτερόλεπτα, και από τη φωνή του ανδρός μπορείτε να καταλάβετε ότι οι παλμοί του πρέπει να είχαν ξεπεράσει τους 200 ανά λεπτό. Μπορείτε να το απολαύσετε πληκτρολογώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.newsbreak.gr/politiki/7318/ti-gyreye-o-pleyris-sta-exarcheia/.

➤ Ισως εκείνη την περίοδο ο Θάνος Πλεύρης να ένιωθε ανασφάλεια για τη σωματική ακεραιότητά του στα αφιλόξενα Εξάρχεια, διότι δεν είχε γίνει ακόμη πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που θα τα… καθάριζε επειδή θα έδινε την πολιτική εντολή).

➤ Επιπλέον, πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 δεν είχε γίνει υπουργός ΠροΠο ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης, που είναι τόσο επιτυχημένος στη δουλειά του ώστε… ανασχηματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον διαπρέψαντα στην ΚΝΕ Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

➤ Συνοψίζοντας, καταλήγουμε ότι η στάση του νέου υπουργού Υγείας δείχνει, αν μη τι άλλο, υπευθυνότητα. Είπαμε, είναι σκληρό και ανελέητο κομάντο, αλλά ποιος θέλει να τρώει κυνηγητό από μουσάτους πρωινιάτικα;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα