ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 21/09/2021

➤ Στις φωτογραφίες βλέπουμε τους Ταλιμπάν να κάνουν θαλάσσιο ποδήλατο σε μια λίμνη, η οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, βρίσκεται στην επαρχία Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν.

➤ Μια ερμηνεία είναι ότι αυτοί οι βαρβαρότατοι εχθροί της χαράς ανακάλυψαν έστω και για λίγη ώρα τα… σπορ κι έκαναν τρελίτσες με τα θαλάσσια ποδήλατα.

➤ Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι αυτοί οι τύποι θα χρησιμοποιηθούν από τους Αμερικανούς και τους Αγγλους για παρενόχληση Ρώσων και Κινέζων και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν με διάφορα τρικ να τους κάνουν να φαίνονται… συμπαθητικούληδες.

➤ Υπενθυμίζεται ότι τα τεράστια αγάλματα του Βούδα (το μεγαλύτερο είχε ύψος 53 και το μικρότερο 35 μέτρα), τα οποία είχαν λαξευτεί στους βράχους της κοιλάδας του Μπαμιγιάν σε ύψος 2.500 μέτρων, ανατινάχτηκαν από τους Ταλιμπάν τον Μάρτιο του 2001 επειδή ήταν «ειδωλολατρικά».

➤ Αυτά τα αγάλματα ήταν μοναδικά δείγματα ελληνοβουδιστικής τέχνης της εποχής του 3ου έως 10ου αιώνα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα