ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 12/10/2021

➤ Ο Κώστας Μπακογιάννης συνεχίζει να γράφει ιστορία. Το πρόσφατο κατόρθωμά του ίσως να ξεπερνά όλα τα υπόλοιπα στον κλαυσίγελο που προκαλεί.

➤ Η δημαρχάρα τοποθέτησε στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου ένα… κορίτσι του Τζέιμς Μποντ. Το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, που κοτσαρίστηκε από τον Μπακογιάννη στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είναι σχεδόν ολόιδιο με ένα κορίτσι του Μποντ από την ταινία «Χρυσοδάκτυλος», στην οποία πρωταγωνίστησε ο αξέχαστος Σον Κόνερι.

➤ Για την ακρίβεια, δεν είναι και τόσο «ίδιο» το άγαλμα με το κορίτσι του Μποντ. Η ηθοποιός είναι πανέμορφη. Το άγαλμα θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κάμπια και μεσόκοπη κυρία που έκανε μακροβούτι σε χρυσομπογιά.

➤ Αν δεν έχετε δει την ταινία «Χρυσοδάκτυλος», καλό είναι να τη δείτε και να απολαύσετε την εξαιρετική Σίρλεϊ Ιτον να ενσαρκώνει υποδειγματικά τον ρόλο της Τζιλ Μάστερσον, της κοπέλας που θανατώθηκε κατ’ εντολήν του «Χρυσοδάκτυλου» με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο: Την έβαψαν χρυσή και πέθανε από δερματική ασφυξία!

➤ Κι ο Κώστας Μπακογιάννης βρίσκεται στον δρόμο του 007. Τα ολοστρόγγυλα κουλούρια (τα μηδενικά, δηλαδή) τα έχει ήδη κατακτήσει. Η δημαρχία του είναι ένα ξεκάθαρο, αλλά ακριβοπληρωμένο τίποτα (βλέπε «Μεγάλο Περίπατο») με μπόλικο καθόλου.

➤ Οπότε, ο κληρονόμος του ονόματος, που τον οδήγησε στον δημαρχιακό θώκο, έχει δύο (και βάλε) μηδενικά καβατζωμένα. Ενα εφταράκι να πάρει κάπου και θα γίνει ομότιμος του Τζέιμς Μποντ, με άδεια να σκοτώνει, όπως λένε και στην ταινία.

➤ Με τη διαφορά ότι δεν θα σκοτώνει αντιπάλους της βασιλίσσης της Αγγλίας, αλλά την αυτοκράτειρα του παγκόσμιου πολιτισμού, την Αθήνα!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα