ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 29/10/2021

Όποτε πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, χλομιάζει -έως εξαφανίσεως- το ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα. Οι λόγοι είναι προφανείς και περιγράφονται με δύο λέξεις: Ιωάννης Μεταξάς.

Ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ, μόνος στη νύχτα, και νίκησε τους Ιταλούς. Για την ακρίβεια, είπε στα γαλλικά «Alors, c’est la guerre» (λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος) στον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, εκφράζοντας τα αισθήματα του ελληνικού λαού, και εξευτέλισε την τότε αυτοκρατορική δύναμη στο πεδίο της μάχης.

Οι δικοί μας, αυτοί που δεν τολμούν να ψελλίσουν άρνηση ακόμα και στους Σκοπιανούς, τρέμουν τις συγκρίσεις, οι οποίες είναι αναπόφευκτες. Ηττώνται από κρατίδια και δεν μπορούν να επιβάλουν την κρατική ισχύ της Ελλάδας ούτε καν στους… Ρομά.

Χάνουν στο εσωτερικό και διασύρονται στο εξωτερικό. Οποτε έρχεται η 28η Οκτωβρίου, νιώθουν λες και θέλουν ν’ ανοίξει η γη να τους καταπιεί. Κάθε χρόνο προσπαθούν να σκαρφιστούν κούφιες ρητορείες για την ιστορική επέτειο, οι οποίες δεν πρέπει να κάνουν μνεία στον πατέρα της νίκης, τον Μεταξά.

Ενώ υμνολογούν και δοξάζουν άκαπνους ριψάσπιδες, που απέφυγαν τη στράτευση την ώρα της εθνικής δοκιμασίας, εξαιρούν από τις αναφορές τους τον «δικτάτορα» Μεταξά, ο οποίος με το μέγεθος των επιτευγμάτων του τους χαλάει τη… σούπα.

Όμως, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Η 28η Οκτωβρίου συνοψίζεται στο ΟΧΙ και αυτή τη λέξη την είπε ο Ιωάννης Μεταξάς.

Στον λογαριασμό του Ιωάννη Σκουρλέτου στο facebook διαβάσαμε μια εύλογη απορία για τους στρατιωτικούς που ορίστηκαν να είναι παραστάτες του φερέτρου της Φώφης Γεννηματά: Επιτρέπεται στρατιωτικοί να κρατούν κορδέλες σε φέρετρο με κομματικές σημαίες;

Κι εδώ που τα λέμε, τι δουλειά έχει η ελληνική σημαία με τα χρωματιστά πανιά που συμβολίζουν ένα κόμμα που έπαιρνε δωράκια από τη Siemens με τον Τσουκάτο (τον αποκαλούμενο και… στρατηγό) να ιδροκοπά να κουβαλάει τις βαλίτσες με τα μετρητά του Χριστοφοράκου στα κομματικά ταμεία;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα