ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 05/11/2021

➤ Συχνά διαβάζουμε ειδήσεις του στιλ: «Ξέμεινε από δάσκαλο», «Χωρίς καρδιολόγο – παιδίατρο» το τάδε κοσμικό νησί. Η επεξήγηση αυτών των -εκ πρώτης όψεως- αλλόκοτων ειδήσεων δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη απορία από την αρχική.

➤ Συνήθως οι δήμαρχοι νησιών που πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν φτωχά λένε ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για γιατρούς, δασκάλους και άλλες ειδικότητες για να πάνε στον τόπο τους, αλλά ουδείς έδειξε ενδιαφέρον.

➤ Παράξενο δεν φαντάζει το να μη θέλει κανείς να πάει σ’ έναν υπέροχο τόπο και να ζει μακριά από τη φούρια, την ανασφάλεια και την τρέλα της μεγαλούπολης; Είναι, αν δεν γνωρίζεις τη συνέχεια της υπόθεσης.

➤ Ποιος θέλει να πάει σ’ έναν τόπο για να παίρνει μηνιάτικο 800-900 ευρώ και να πληρώνει τα 600 ευρώ σε ενοίκιο; Ουδείς. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι απλή, αλλά λίγοι έχοντες και κατέχοντες επιθυμούν να βοηθήσουν για να δοθεί.

➤ Αν θέλει η κοινωνία σε ένα νησί ή πόλη να πάει κάποιος δάσκαλος – γιατρός ή κάποιος άλλος εξειδικευμένος λειτουργός, ας μεριμνήσουν οι μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεστιάτορες και λοιποί προύχοντες να του εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη στέγη.

➤ Αυτό έγινε στη Σύρο, όπου μέλη της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου πρόσφεραν δωρεάν φιλοξενία για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στους διασώστες του ΕΚΑΒ, που ήρθαν στο νησί για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες.

➤ Στο δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου – Ερμουπόλεως διαβάζουμε: «Ευχαριστούμε θερμά την Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις “Esperance 2” και “Αίαντας” στην Ερμούπολη και “Λυγαριές” στο Κίνι για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Νικόλαου Λειβαδάρα και του υπεύθυνου ΕΚΑΒ στη Σύρο Νικόλαου Μιχαλίτση, παρέχοντας δωρεάν φιλοξενία για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στους διασώστες του ΕΚΑΒ, που ήρθαν στο νησί μας για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες».

➤ Αυτή είναι μια ωραία πρωτοβουλία, που αξίζει να υιοθετηθεί από επαγγελματίες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα