ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 16/11/2021

➤ Θα κοπούν 2.500 δέντρα στην καρδιά της αποψιλωμένης, στεγνής και ερημοποιημένης Αθήνας! Ενας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου θα μετατραπεί -αν δεν αντισταθούν οι κάτοικοι της περιοχή- σε κρανίου τόπο!

➤ Αυτό αποκάλυψε η «δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδο θέμα της, που δημοσιεύτηκε χθες και αφορούσε το περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο πρόκειται να διαπραχθεί στο πάρκο Ριζάρη.

➤ Ο σκοπός της θανάτωσης των δέντρων της περιοχής είναι η κατασκευή υπερσταθμού του μετρό ακριβώς δίπλα στον ήδη υπάρχοντα σταθμό του Ευαγγελισμού – μια απόφαση που αναμφίβολα κινείται στη σφαίρα του… ανεξήγητου.

➤ Οπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, η κατασκευάστρια εταιρία αρχικά περιέφραξε την περιοχή με λαμαρίνες και, όταν αντέδρασαν οι κάτοικοι, τότε οι λαμαρίνες αφαιρέθηκαν σε χρόνο μηδέν.

➤ Ο τρόπος που κινείται η εταιρία αλλά και τα μισόλογα από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων και της εταιρίας Αττικό Μετρό δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτή την υπόθεση.

➤ Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος προσπάθησε να φτιάξει «περιβαλλοντικό προφίλ» με τις αστειότητες του… ιαπωνικού κήπου στο Παγκράτι, είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν θα χαθεί ούτε ένα δέντρο» και ότι θα γίνονταν μεταφυτεύσεις.

➤ Όμως η «δημοκρατία» επισήμαινε στο ρεπορτάζ της ότι «οι μεταφυτεύσεις και οι “αποκαταστάσεις” που έγιναν σε άλλους σταθμούς άφησαν πίσω τους πολύ τσιμέντο και λιγοστό πράσινο σε ζαρντινιέρες και γλαστρούλες».

➤ Παγκοσμίως και ειδικά στην Ελλάδα οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών αξίζουν λιγότερο κι από μια μασημένη τσίχλα και οι δηλώσεις Μπακογιάννη για μεταφυτεύσεις ακούγονται από τους κατοίκους της περιοχής βερεσέ.

➤ Η «δημοκρατία» αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι ουδεμία καταγραφή και μελέτη έχει γίνει σχετικά με το ποιο δέντρο θα μεταφυτευτεί και πού (και, φυσικά, αν μπορεί να μεταφυτευτεί). Συνεπώς, το αποτέλεσμα θα είναι το παραδοσιακό τσιμεντάκι με το ακόμα πιο παραδοσιακό θερινό λιοπύρι, δίχως τον ίσκιο των δέντρων.

➤ Τελικά, γι’ αυτό ο δήμαρχος Μπακογιάννης φυτεύει φοίνικες στην Αθήνα. Θα τη μετατρέψει σε έρημο!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα