ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 26/11/2021

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που κατενθουσιασμένος διάβαζα στην «Καθημερινή» (στις 23 Νοεμβρίου 2020) μια ανάλυση για την απίθανη συμμαχία που σύναψε η πρωθυπουργάρα μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφερόταν ότι: «Η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ανεξαρτησία κάποιας από τις δύο χώρες, αποτελεί ίσως το πλέον σημαντικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμπου Ντάμπι.

»Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι δύο πλευρές δεσμεύονται να συμβάλουν στην άμυνα και τη διατήρηση της ασφάλειας, κυριαρχίας, ενότητας, προστασίας και εδαφικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και των ΗΑΕ, στον βαθμό του εφικτού και όπου είναι πρακτικά δυνατόν. Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι πρόκειται για ρήτρα με καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, που νομικά αποτελεί το μέγιστο που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο χώρες που δεν έχουν κοινά σύνορα και δεν ανήκουν σε κοινές συμμαχικές οργανώσεις.

»Υπογραμμίζεται ότι από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα, η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες αντίστοιχου χαρακτήρα. Αν και στη συμφωνία τονίζεται ρητώς ότι οι προβλέψεις της δεν στρέφονται κατά τρίτων, είναι σαφές πως υπογράφηκε από Αθήνα και Αμπου Ντάμπι με το βλέμμα στον αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα της Τουρκίας».

Και πάνω που περίμενα τον Μητσοτάκη καβάλα στ’ άλογο να εφορμά, σαν… Κούλης της Αραβίας, μαζί με Αραβες συμμάχους εναντίον της Τουρκιάς, έσκασε χθες η είδηση: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σώζουν την οικονομία της Τουρκίας με επενδύσεις 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την ίδια στιγμή που ο καφές, το λάδι και η ζάχαρη διανέμονται με δελτίο στους απελπισμένους Τούρκους!

Και ο Κούλης της Αραβίας τι απέγινε; Πότε θα πολεμήσουμε μαζί με τους εμίρηδες εναντίον του Ερντογάν; Περίεργο πόλεμο ξεκίνησαν οι εμίρηδες εναντίον των Τούρκων. Πρώτα τους βομβαρδίζουν με δισεκατομμύρια δολάρια…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα