ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 03/12/2021

➤«Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ» είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη. Αυτή η φράση είναι μια χαρά να ακούγεται σε σχολική αίθουσα ή σε καφενείο με φιλάθλους ύστερα από αγώνα. Στη Βουλή, όμως, δεν ταιριάζει.

➤ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρασυρμένος από την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν ο ίδιος και επιφανή μέλη από το σόι του για την Ελλάδα (αυτό φανερώνει το πολιτικό στιλ της άσκησης εξουσίας από μητσοτακική ομήγυρη), νομίζει ότι το να μιλάει κάποιος στη Βουλή αποτελεί μια υπόθεση προσωπικού… γούστου. Δεν είναι.

➤ Οποιος εκφωνεί λόγο στο Κοινοβούλιο δεν κάνει κουβεντούλα με βουλευτές που συμπαθεί ή καβγά με εκείνους που αντιπαθεί. Δεν βρίσκεται στο σπίτι του ούτε σε χώρο όπου επιτρέπεται ο χαβαλές.

➤ Ο τύπος προβλέπει ότι ο αγορητής απευθύνεται στο προεδρείο και η ουσία επιβάλλει να αρθρώνει λόγο που θα πείσει τους άλλους βουλευτές, αλλά και τον ελληνικό λαό. Υπέρ του ελληνικού λαού, άλλωστε, ασκούνται οι πάσης φύσεως εξουσίες.

➤ Ο βουλευτής εκθέτει τις απόψεις του και συχνά σχολιάζει ή απαντά σε επιχειρήματα που ακούστηκαν από συναδέλφους του. Η οφειλόμενη απάντηση σε επιχειρήματα με τα οποία διαφωνεί κάποιος βουλευτής δίνεται είτε όταν το αντίπαλον δέος είναι αντιεμβολιαστής είτε είναι υπερεμβολιαστής.

➤ Το «δεν μιλάω» στον τάδε και στον δείνα είναι και παιδαριώδες αλλά και φανερώνει μια επικίνδυνη -για το δημόσιο συμφέρον- αντίληψη.

➤ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του δεκάδες ακίνητα, αλλά δεν έχει αγοράσει ακόμη το σύνολο της ελληνικής επικράτειας ούτε καν το κτίριο του Κοινοβουλίου. Υποχρεούται να τοποθετείται για όσα ακούγονται στην αίθουσα της Ολομέλειας ώστε να απαντά (αν δύναται) σε τυχόν απορίες του λαού.

➤ Ας ξεκαβαλήσει, λοιπόν, το καλάμι της οίησης και ας απαντήσει στις πολλές απορίες που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα