ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 06/12/2021

➤ Μια ευχή και μερικές παραινέσεις στην ανακαινισμένη πασοκάρα, που έρχεται με τη φόρα της και την αποφορά της από το παρελθόν για να μας οδηγήσει στο… μέλλον. Πρώτα η ευχή: Nα λάβει από τον Μεγαλοδύναμο ακριβώς ό,τι της πρέπει για το σύνολο του έργου το οποίο έχει κάνει για τη χώρα.

➤ Και τώρα οι παραινέσεις: Να πληρώσει γρήγορα τις οφειλές της στις τράπεζες και να μη φορτώνει τα δάνεια στις πλάτες του λαού. Ούτως ή άλλως, αφού πλέον οι πασοκάριοι-πασιονάριοι θέλουν και είναι πεπεισμένοι ότι θα ξαναγίνουν κυβέρνηση, σίγουρα θα πείσουν και μερικούς ιδιώτες (με την αρχαιοελληνική ή και τη νεοελληνική σημασία της λέξης) να χρηματοδοτήσουν το κόμμα.

➤ Και ο αλησμόνητος Μιχάλης Χριστοφοράκος, αυτός ο γίγας της Siemens με τη λεπτή φωνούλα και τη χοντρή πορτοφολάρα των Γερμανών, είναι βέβαιο ότι έσπρωχνε χρήμα στους σοσιαλιστάς διά… ιδεολογικούς λόγους. Και ο Τσουκάτος ιδροκοπούσε κουβαλώντας τις βαλιτσάρες με τα μετρητά των Γερμανών, υπηρετώντας την ιδέα!

➤ Το ΠΑΣΟΚ, για να πείσει τις λαϊκές μάζες να ταχθούν πάλι στο πλευρό του, ώστε να μετασχηματιστεί πάλι η ελληνική κοινωνία, θα μπορούσε να λειτουργεί και ένα ΙΕΚ.

➤ Το ΙΕΚ ΠΑΣΟΚ δύναται να διδάσκει και να παρέχει τίτλους και βεβαιώσεις σπουδών δημιουργικής λογιστικής, εκσυγχρονισμού, χειρισμού κρίσεων τύπου Ιμίων, χρηματοδότησης μεγάλων προγραμμάτων, όπως η τέλεση Ολυμπιακών Αγώνων, αντιμετώπισης δημοσιονομικών προβλημάτων και μεγάλων ελλειμμάτων, καθώς και προστασίας υψηλών προσώπων – να, καλή ώρα σαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

➤ Πρύτανης, διευθύνων σύμβουλος, διευθυντής σπουδών, μέγας επιθεωρητής και σχολάριος πρέπει να είναι (αν αποδεχτεί την πρόταση) ο κοσμαγάπητος Κώστας Σημίτης.

➤ Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου, αν του περισσεύει χρόνος από το σκληρό το ιδροκόπι για το μεροκάματο, θα μπορούσε να παραδίδει μαθήματα ζεϊμπέκικου για αρχαρίους και προχωρημένους.

➤ Αυτά τα ολίγα σήμερον για την πασοκάρα και επιφυλασσόμεθα για ακόμα περισσότερες δημιουργικές προτάσεις.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα