ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 10/01/2022

➤ Ο πάγος που μπήκε στον αγωγό EastMed ήταν το… ευχαριστώ του απερχόμενου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, που, αφελέστατα, οι πολιτικοί μας αντιμετώπισαν ως φιλέλληνα επιπέδου… Λόρδου Βύρωνος.

➤ Οι Αμερικανοί μόλις πήραν τις τζίφρες της κυβέρνησης των καταχρεωμένων Ελλήνων (που αντιμετωπίζουν σαν αγρίους ιθαγενείς) για βάσεις και διευκολύνσεις μάς έτριψαν κατάμουτρα κείμενο του δικού τους υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο «χιόνιζε» τον EastMed ως ασύμφορο και μη… πράσινο.

➤ Ο EastMed, τελικά, δεν ήταν «πράσινος» σαν τα πράσινα άλογα περί «στρατηγικής συνεργασίας» που… μοσχοπουλούσε στους συνομιλητές του ο επιτήδειος διπλωμάτης Τζ. Πάιατ.

➤ Οι ΗΠΑ, πάντως, τη «στρατηγική συνεργασία» που αναφέρουν κάθε τόσο, όποτε παραμυθιάζουν τους Έλληνες πολιτικούς (που ικετεύουν για μια ευκαιρία φωτογράφισης δίπλα στον εκάστοτε πρεσβευτή), την εννοούν ως εξής: εμείς τους εκχωρούμε στρατηγικά δικαιώματά μας και εκείνοι προθύμως τα παίρνουν, δίχως να δίνουν τίποτε περισσότερο από χαντρούλες και καθρεφτάκια.

➤ Και μόλις ο Ερντογάν πέσει από τον προεδρικό θρόνο του, οι Αμερικανοί θα αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία κι ύστερα πάλι θα μας πιέζουν (δηλαδή εκβιάζουν) για «λογικές κινήσεις αποκλιμάκωσης» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

➤ Δηλαδή, να δώσουμε κατιτίς στους Τούρκους, να έχουν να μασουλάνε για μερικά χρόνια, μέχρι να ζητήσουν την επόμενη δόση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

➤ Υπενθυμίζεται ότι η «δημοκρατία» αποκάλυψε πρώτη το «πούλημα» που φάγαμε από τις ΗΠΑ. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, η εφημερίδα μας έγραφε: «Οι ΗΠΑ κλείνουν το μάτι στην Τουρκία, στέλνουν το μήνυμα στο Ισραήλ και στην Ιταλία να μας “αδειάσουν”, και ανακοινώνουν ακύρωση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

➤» Ολα αυτά ειπώθηκαν με απροκάλυπτο τρόπο από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διαδικτυακή εκπομπή του καναλιού του Council for International Relations (Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις), στις 8 Σεπτεμβρίου.

➤» Ο κ. Πάιατ, προφασιζόμενος τις αγορές, έβγαλε πολλή και καλή δουλειά για την Τουρκία, λέγοντας τα ακόλουθα: «Το ζήτημα του EastMed θα αποφασιστεί από τις αγορές. […] Τώρα, οι αγορές στέλνουν το μήνυμα ότι είναι ανέφικτη η υλοποίηση του EastMed. Οι ΗΠΑ είναι ξεκάθαρες σε αυτό το θέμα. Υποστηρίζουμε ό,τι υποστηρίζουν οι αγορές».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα