ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 11/01/2022

➤ Λύκος άρπαξε σκυλάκι οικογένειας που είχε πάει στην Πάρνηθα. Ως αναμενόμενο, το γεγονός σόκαρε κυρίως -και δικαίως- την οικογένεια.

➤ Σοκαρισμένοι δήλωσαν και πολυάριθμοι φιλόζωοι της χώρας, που είναι φιλόζωοι στον βαθμό που τα ζώα θηρευτές θα μένουν νηστικά και δεν θα τρέφονται με άλλα ζωάκια, αλλά θα παραγγέλνουν σουβλάκια από το Route Souvlaki 24 (Ακτή Μουτσοπούλου 24, Πειραιάς) και θα πηγαίνουν για πίτσα στο Brigante (Ξενοφώντος 6, Αθήνα).

➤ Την ώρα της πανελλαδικής αμηχανίας για την επίθεση του λύκου (εντελώς παράδοξο να υπάρχουν λύκοι εκεί όπου ζουν τα ελάφια και άλλα θηράματα) ήρθε το αρθρίδιον της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Αγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ» για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

➤ Αυτό το αρθρίδιο, που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο της οργάνωσης (https://www.callisto.gr/blog/i-kallisto-gia-tin-epithesi-lykoy-se-skylo-ston-ethniko-drymo-parnithas), αναπαρήχθη εν ριπή οφθαλμού από εκατοντάδες ΜΜΕ.

➤ Στους τρόπους «ενεργητικής αντιμετώπισης» των λύκων, τους οποίους προτείνει η «Καλλιστώ» (μαζί με τους τρόπους «παθητικής αντιμετώπισης»), διαβάζουμε τα ακόλουθα επικίνδυνα:

➤ «Θα πρέπει να παραχθεί έντονο και επώδυνο ερέθισμα προς τους λύκους κατά την προσέγγισή τους -και μόνον στις περιοχές και τις περιπτώσεις που θέλουμε να απωθήσουμε τα ζώα, εντός δηλαδή κατοικημένων περιοχών (π.χ., κατά τη διάρκεια προσέγγισης λύκων στο καταφύγιο Μπάφι), με τη χρήση εκτοξευτήρων φωτοβολίδων, κροτίδων με τροχιοδεικτικό, πλαστικών σφαιριδίων με καραμπίνα 12mm, κροτίδων με κέλυφος, εκτοξευτήρων τύπου paint ball, χρήση συσκευών παραγωγής δυνατού θορύβου κ.λπ.

➤»Η εφαρμογή των αποτρεπτικών αυτών μέτρων θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα ασφάλειας από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στη χρήση του εξοπλισμού, και πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενες, για ικανό χρονικό διάστημα».

➤ Εξαιρετική ιδέα για να ξανακαεί η Πάρνηθα από τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Να πλακώσει το… κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό τις ρίψεις κροτίδων με τροχιοδεικτικά, φωτοβολίδων και άλλων.

➤ Μα, είναι δυνατόν να παίρνουμε στα σοβαρά και να αναπαράγουμε τέτοιες προτάσεις σε δάσος που -καταπώς δείχνουν τα πράγματα- δεν είναι… πυρίμαχο και μια φωτοβολίδα μπορεί να το μπουρλοτιάσει;

➤ Κανείς από τα ΜΜΕ δεν διαβάζει προσεκτικά ό,τι του στέλνουν; Υπάρχει κάποιος με κριτική ικανότητα για να πει ότι αυτές οι προτάσεις είναι δυνητικά καταστροφικές και γι’ αυτό απορριπτέες;

➤ Έλεος!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα