ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Tετάρτης 12/01/2022

➤ Ο Αλκιβιάδης Κ. Κεφάλας είναι διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και αρθρογράφος της «δημοκρατίας».

➤ Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα αποκωδικοποιεί με ελάχιστα λόγια το πρωτοχρονιάτικο θέαμα με τους Πακιστανούς στην πλατεία Συντάγματος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεφαλάς αναφέρει: «Η πρώτη διαπίστωση αναφέρεται στη σημειολογία του γεγονότος, επειδή μέχρι πρόσφατα η παραδοσιακή υποδοχή της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο των Αθηνών πραγματοποιούνταν κυρίως με τη συμμετοχή των αυτοχθόνων κατοίκων της χώρας.

➤»Η απουσία, όμως, των κατά γένος Ελλήνων από την πλατεία ουσιαστικά επισημαίνει την πληθυσμιακή αλλαγή της χώρας και την αντικατάσταση του γερασμένου πληθυσμού της από μουσουλμάνους εποίκους, κυρίως Πακιστανούς, που, ενώ ζουν και εργάζονται ειρηνικά στην Ελλάδα, η μουσουλμανική ταυτότητά τους, η εθνική τους συνείδηση και η αδελφοποίηση της πατρίδας τους με την Τουρκία ισοδυναμούν με νόμιμη εγκατάσταση τουρκογενών πληθυσμών στην Ελλάδα.

➤»Η δεύτερη, έμμεση διαπίστωση προσδιορίζεται στην ικανοποίηση του πολιτικού συστήματος, το οποίο τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς αγαλλίαζε επειδή διαπίστωνε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πολυπολιτισμική κοινωνία.

»Όμως, τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν, τα οποία ουδέποτε απασχόλησαν τον δημόσιο λόγο, έχουν να κάνουν με την αριθμητικά δυσανάλογη παρουσία των Πακιστανών στη χώρα μας, αν και δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.

➤»Πράγματι, το Πακιστάν είναι μια ισχυρότατη πυρηνική δύναμη, που έχει ενσωματώσει τη σύγχρονη τεχνολογία στην εθνική και την κρατική δομή του. Αντιθέτως, η Ελλάδα είναι μια τεχνολογικά αναλφάβητη χώρα λόγω συνειδητών πολιτικών επιλογών, ευρισκόμενη ακόμα στην εποχή της “βαλλίστρας”.

➤»Συνεπώς, το Πακιστάν λόγω του μεγέθους και της ισχύος του δεν απειλείται από καμία άλλη εχθρική χώρα. Δοθέντος όμως ότι σχεδόν το σύνολο των Πακιστανών εισέρχεται στην Ελλάδα από την Τουρκία, θα πρέπει να δεχτούμε ότι η Τουρκία τούς προωθεί επιλεκτικά στην Ελλάδα και, επίσης, ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα “αγνοεί” την είσοδό τους στη χώρα, επειδή δεν επαναπροωθούνται στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής τους».

➤ Κοντολογίς, φέτος υποτίθεται ότι γιορτάσαμε τα 200χρονα από το ’21, αλλά στην πραγματικότητα του κάναμε μνημόσυνο.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα