ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 11/02/2022

➤ Εγραφε η «δημοκρατία» χθες για το ράλι που κάνει στους θανάτους από κορονοϊό η Ελλάδα: «Η Ευρώπη, που μάτωσε από την ξαφνική επέλαση του κορονοϊού, έχει ισορροπήσει την κατάσταση, περιορίζοντας δραματικά τους θανάτους και εξασφαλίζοντας πολύ καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

➤»Αντίθετα, στην Ελλάδα κάνουμε διαρκώς πίσω βήματα και πλέον, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, βιώνουμε το δικό μας… Μπέργκαμο, με τουλάχιστον 3.500 θανάτους μόνο το 2022. […] Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η εγκυρότατη πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα από πανεπιστήμια και Αρχές όλου του κόσμου “Our world in data”, η Ελλάδα αιμορραγεί από τη δραματική αύξηση των θανάτων.

➤»Αναλυτικά, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών απʼ ό,τι έχουν σήμερα η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Κύπρος, η Βρετανία, ενώ φυσικά βρίσκεται πάνω και από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

➤ Μπορεί να ισχύουν τα παραπάνω, αλλά τι να το κάνεις; Οι ξένοι δεν απολαμβάνουν τις ανεκτίμητες πολιτικές υπηρεσίες του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη.

➤ Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μπορεί να απομακρύνονται από τη δίνη του πανδημικού κυκλώνα, αλλά η ζωή τους είναι άχαρη. Δεν κλαίει στις τηλεοράσεις για τον παππού και τη γιαγιά τους ο Τσιόδρας, ούτε παρακολουθούν στον Σκάι Παγώνη, Βασιλακόπουλο, Καπραβέλο, Παυλάκη, Δερμιτζάκη και άλλους επιστήμονες, να μας λένε ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες.

➤ Είδατε τυχεροί που είμαστε; Μπορεί εδώ η πανδημία να θερίζει χιλιάδες ζωές και οι καραντίνες να έχουν διαλύσει την οικονομία και την ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων, αλλά οι επιστήμονες γεμίζουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

➤ Κάτι είναι κι αυτό (τουλάχιστον για εκείνους).
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα